Rafturile fantezie – solutii de depozitare si decoruri ingenioase

Pentru a amenaja functional si modern o locuinta functionalitatea si principiile estetice trebuie sa gaseasca un numitor comun. Indiferent de mobilierul pe care il vom alege, de versatilitatea sa si de modul in care ne intalneste nevoile de depozitare, rafturile suspendate sau sub forma de etajere la vedere raman solutii ingenioase care ne pot pune in valoare ideile si ne pot ajuta la gestionarea optima a spatiului. 

Deschide Galeria

O tendinta larg raspandita in compartimentarea spatiilor open space este peretele cu rafturi. Aflate la aceeasi inaltime sau structurate diferit, acestea servesc atat ca spatiu de depozitare, cat si ca o varianta fantezie de decor. Etalarea unor accesorii de efect va dinamiza intreaga amenajare, iar personalitatea incaperii va avea de castigat.

In livingurile care urmeaza o traiectorie minimalista – piese de mobilier cat mai putine, accent pe confort si pe o atmosfera cat mai destinsa, un set de rafturi care acopera un intreg perete este una dintre cele mai potrivite solutii. Toate lucrurile tale isi vor gasi un loc, insa spatiul va ramane degajat. Tot ce ai de facut este sa gandesti intreaga structura ca pe un tot – alterneaza decoratiunile in culori vii cu carti sau colectii de discuri. Insereaza din loc in loc vase mici cu flori sau suporturi cu plante uscate de sezon. Nu supraincarca rafturile, insa nici nu le lasa stinghere – balansarea acestui echilibru va da acel plus de farmec interiorului tau. 

Citeste si 30 de modele de amenajare a garderobei

Rafturile sunt o solutie de depozitare eficienta atunci cand le amplasezi in garderoba sau in coltul destinat biroului de acasa. Ele pot pastra toate obiectele pe care le doresti la indemana – carti, dosare, acte, albume etc. In incinta garderobei alege cutii si suporturi pentru accesoriile pe care le doresti expuse, incercand o etalare cat mai estetica a lucrurilor. Poti de asemenea sa imparti fiecare raft in functie de culori, sezoane sau ocaziile cu care asociezi fiecare item. 

Probabil ca una dintre functiile rafturilor pe care le iubesc toti decoratorii este etalarea colectiilor. Seturile tale de obiecte vor avea loc sa se desfasoare si vor putea fi admirate de toti aceia care iti trec pragul. Cromatica, abundenta, multitudinea formelor vor construi un joc de detaliu interesant si de fiecare data cand vei privi rafturile astfel amenajate te vei felicita pentru alegerea facuta.

Noi ti-am pregatit o galerie de imagini care sa iti serveasca drept sursa de inspiratie pentru diferitele destinatii ale rafturilor. Vei observa ca ele nu sunt de prisos in nicio incapere si nu sunt excluse din niciun stil. Din lemn, din metal sau din plexiglas, rafturile vor ramane o solutie inteligenta de amenajare si o solutie pentru degajarea pretiosului spatiu de locuit. 

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole