Reamenajare apartament cu doua camere – Stil eclectic cu influente industriale

Apartamentul are doua camere si 70 de metri patrati utili; este amplasat intr-un bloc de locuinte vechi din inima Bucurestiului. Beneficiarii si-au dorit o reamenajare integrala si adaptarea locuintei la standardele contemporane de locuire.

living modern-industrial cu perete accent cu tapet, televizor si parchet maro
Deschide Galeria

Echipa studioului de arhitectura Andreea Marcu ne povesteste ca “fata de amenajarea de la zero a unui apartament aflat intr-un ansamblu rezidential nou, predat la gri,  reamanajarile prorietatilor mai vechi  pot reprezenta o adevarata provocare – insa va prezentam cea mai simpla si rapida varianta de a reconfigura estetica casei voastre cu ajutorul finisajelor contemporane.”

Un rol foarte important in acest proiect de reamenajare l-a avut alternanta texturilor.  Initial, apartamentul avea o distributie clasica a zonelor de pardoseala: gresie pentru hol, baie si bucatarie si parchet pentru dormitor si living. 

Arhitectii au propus placarea integrala cu LVT (acronim pentru Luxury Vynil Tile) iar rezultatul este o pardoseala cu aspect unitar, fara a separa spatiile deja mici, iar marele avantaj in folosirea acestui material este aplicarea lui directa peste pardoseala existenta, avand doar cativa milimetri grosime. Astfel, a putut fi evitat tot procedeul de scoatere a gresiei.

Lemnul, folosit ca textura pentru pardoseala LVT  domina intreaga amenajare. Este completat armonios de betonul aparent si tesaturile delicate de la mobilier si draperii.

Profilele aurii aplicate pe peretii din living si hol maresc optic spatiul, fiind dispuse pe verticala, si in acelasi timp pun in valoare si accentueaza restul finisajelor neutre cromatic.

Suntem constienti ca toate apartamentele prezinta hibe de constructie, diverse situatii aparute in timp care au degenerat, finisaje aplicate neconform si lista poate continua, insa din fericire, toate au o rezolvare acum si cu ajutorul evolutiei proprietatilor finisajelor alternative putem obtine rezultate spectaculoase.

Vopseaua decorativa cu aspect de beton a fost aplicata pe pereti fara a fi nevoie sa fie indepartata faianta existenta, ci doar cu o pregatire in prealabil (tratarea si amorsarea peretelui).  La final,  a fost aplicat un strat de impermeabilizant pentru rezistenta finisajului in spatii cu umiditate ridicata.

Piesa vedeta din amenajarea dormitorului este patul cu tablie in doua trepte si diferite finisaje de in. Dressingul cu usi glisante  este mascat cu ajutorul tapetului vinilic, in concordanta cu textura betonului.

Designer & Arhitect: Andreea Marcu

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole