fbpx

Reamenajare apartament luminos de 63 mp pentru o familie cu patru membri

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Confort, o atmosfera calda si multe nuante de albastru deschis; este povestea reamenajarii unui apartament de 63 de metri patrati a unei familii cu patru membri.

Deschide Galeria

Apartamentul fusese renovat cu 8 ani in urma, insa stilul acestuia devenise demodat si nepotrivit pentru cerintele actuale ale proprietarilor. Au apelat astfel la un arhitect de interior pentru a le remodela locuinta iar fotografiile rezultatului final vorbesc de la sine.

Pastrarea compartimentarii si valorificarea zonelor

Compartimentarea existenta corespundea deja nevoilor clientilor, atfel incat schimbarile au fost doar la nivel de finisaje, mobilier si decoratiuni, toate integrate intr-o noua estetica a spatiului. Locuinta este compusa dintr-o bucatarie semideschisa, o baie, o camera de zi, dormitor matrimonial si dormitorul copiilor.

Doar livingul a fost impartit discret in doua zone complementare, un lounge cu canapea si perete media si o zona de biblioteca cu birou integrat. Pentru a profita cat mai mult de spatiul disponibil, biblioteca ocupa intreaga lungime a peretelui si ofera senzatia unei piese de mobilier incastrare, cu spatii generoase de depozitare care delimiteaza biroul.

Conceptul arhitectural

Conceptul reamenajarii a plecat de la ideea valorificarii potentialului spatiilor existente si conturarea unei atmosfere luminoase, moderne, fara a incarca prea mult camerele cu decoratiuni.

Clientii si-au dorit camere luminoase, un mic accent de caramida alba, tapet, modele geometrice la finisajul pardoselii, sisteme de depozitare incastrate. Integrarea acestei liste de dorinte in procesul amenajarii a fost cat se poate de naturala. Cromatica generala este una calda, deschisa, bazata pe nuante de crem, potrivita ca fundal pentru detalii si accente de texturi si patternuri. Nuantele deschise de albastru se regasesc in fiecare camera sub forma de accente decorative la nivelul peretilor (in bucatarie), la piesele de mobilier si tablouri.

Finisaje si detalii

Pentru finisajele peretilor designerii au optat pentru vopsea lavabila Benjamin Moore, mata; camera copiilor a fost finisata cu produse Chesapeake iar dormitorul matrimonial, cu vopsea si tapet Williamsburg.

In hol si pe peretele din living cu canapeaua au optat pentru o placare cu caramida alba, respectand dorintele clientilor de a integra caramida in amenajarea locuintei. Insertia de caramida confera personalitate amenajarii si pune in valoare piesele de mobilier.

Pardoseala din hol si bucatarie este placata cu gresie Equipe, avand acelasi model geometric modern, ceeea ce confera continuitate spatiului.

Design: Inna Velichko

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...