Reamenajare cabana din lemn – o abordare contemporana

Initial, aceasta superba cabana din lemn de doar 60 de metri patrati situata intr-un satuc din Elvetia a fost un simplu hambar. Proiectul de reamenajare apartine arhitectilor de la Ralph Germann.

Deschide Galeria

In acest caz izolarea s-a facut pe interior. Mai exact, in interiorul vechii cladiri s-a introdus o cutie de lemn, astfel pe dinafara cabana a ramas in forma ei initiala. Doar ferestrele au beneficiat de mici ajustari pentru ca proprietarii sa poata beneficia de vederi spectaculoase ale imprejurimilor. Ferestrele au fost adaptate, in sensul ca sticla este dintr-un material special pentru a izola cat mai bine caldura din interior.

Din punct de vedere al designului interior atmosfera dinauntrul cabanei este foarte rafinata si coerenta. Un plafon alb accentueaza luminozitatea spatiului, iar nuanta placuta a lemnului folosit pentru pereti amplifica spatiul din punct de vedere vizual.

Pentru mobilier s-a folosit o versiune de furnir din lemn de larice, nuanta acestuia oferind un aspect mai sofisticat decat lemnul folosit pentru pereti si podele.

Spatiul din cabana este excelent configurat, dulapuri fara manere sunt situate in zonele din bucatarie si dormitor asigura functionalitatea cabanei. La intrarea in cabana este plasata o banca suspendata care permite nu numai o asezare confortabila dar ascunde, in mod inteligent, si incaltamintea.

Baia are parte de o altfel de abordare, unul din pereti este din sticla colorata, intr-o nuanta plina de viata care face ca acest spatiu sa se diferentieze de celelalte camere.

Sursa: archello.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole