Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este prima lor locuinta achizitionata impreuna. Au locuit timp de patru ani in casa putin redecorata pana sa se gandeasca serios la implementarea unor schimbari majore, o data cu vestea ca vor deveni parinti.


Deschide Galeria

Casa, P +1, a fost construita in 2006 si dispune de trei dormitoare, un living, bucatarie, trei bai, in cadrul a 106 mp utili. Terasa exterioara si gradina vin in completarea confortului de la interior.

La momentul inceperii proiectului de reamenajare, locuinta era nerenovata, cu finisaje vechi, dupa ce fusese preluata de la dezvoltator in anul 2006, nu a mai fost renovata, fapt ce se resimtea pe alocuri.

In afara de amplasarea centralei termice in baia de serviciu (care incomoda cumva mobilarea dorita), spatiul interior era bine compartimentat si locuinta nu avea vreun alt dezavantaj.

Cristina ne povesteste ca cea mai mare provocare si scump lucru din cadrul proiectului a fost chiar planificarea: “cred ca pot sa numesc costisitor organizarea, project managementul, deoarece aveam la dispozitie maxim 4 luni pentru a finaliza santierul, de a preda casa „la cheie”, in conditiile in care santierul a inceput exact in perioada de lock down a pandemiei.”

La nivel de compartimentare, a fost o singura interventie, la peretele comun dintre bucatarie si living. A fost propusa o usa glisanta care sa asigure un flux de circulatie mai usor si sa largeasca vizual spatiul. Pentru a integra acea usa glisanta, a fost nevoie de daramarea si reconstructia peretelui de rigips.

Clientii si-au dorit o reorganizare a spatiilor si a functiunii camerelor pentru a profita la maxim de spatiul disponibil si a asigura confortul mult visat. Vechiul dormitor matrimonial a devenit dormitorul de copil iar vechiul dormitor de oaspeti este acum dormitorul matrimonial.

Dormitorul matrimonial s-a configurat in vechiul dormitor de oaspeti. Acesta se impune prin peretele de accent rosu completat de patul rosu burgund, insa ambele temperate de gri-ul peretilor si restul elementelor albe. Oglinda dressingului ofera un impact vizual de marire al dormitorului. “

Din  amenajarea initiala s-au pastrat parchetul si finisajul  treptelor , la care s-a adaugat o lumina de accent (benzi de led cu senzor).  In rest, au fost inlocuite toate finisajele, iar la parter a fost  introdusa si incalzirea in pardoseala.

In baia matrimoniala arhitectii au propus un “dus walk in in locul vechii cazi, iar la nivel de finisaje s-a folosit  preponderent terrazzo, completat de placi ceramice ce imita lemnul, amplasate acolo unde zonele sunt expuse apei. Pentru eficientizarea bugetului, pe restul peretilor s-a folosit vopsea lavabila gri potrivita pentru spatii umede.”

Buget amenajare: 55.000 Euro

Arhitecti: Cristina Micu

Foto: Arthur Zins Photography

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...