Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este prima lor locuinta achizitionata impreuna. Au locuit timp de patru ani in casa putin redecorata pana sa se gandeasca serios la implementarea unor schimbari majore, o data cu vestea ca vor deveni parinti.


Deschide Galeria

Casa, P +1, a fost construita in 2006 si dispune de trei dormitoare, un living, bucatarie, trei bai, in cadrul a 106 mp utili. Terasa exterioara si gradina vin in completarea confortului de la interior.

La momentul inceperii proiectului de reamenajare, locuinta era nerenovata, cu finisaje vechi, dupa ce fusese preluata de la dezvoltator in anul 2006, nu a mai fost renovata, fapt ce se resimtea pe alocuri.

In afara de amplasarea centralei termice in baia de serviciu (care incomoda cumva mobilarea dorita), spatiul interior era bine compartimentat si locuinta nu avea vreun alt dezavantaj.

Cristina ne povesteste ca cea mai mare provocare si scump lucru din cadrul proiectului a fost chiar planificarea: “cred ca pot sa numesc costisitor organizarea, project managementul, deoarece aveam la dispozitie maxim 4 luni pentru a finaliza santierul, de a preda casa „la cheie”, in conditiile in care santierul a inceput exact in perioada de lock down a pandemiei.”

La nivel de compartimentare, a fost o singura interventie, la peretele comun dintre bucatarie si living. A fost propusa o usa glisanta care sa asigure un flux de circulatie mai usor si sa largeasca vizual spatiul. Pentru a integra acea usa glisanta, a fost nevoie de daramarea si reconstructia peretelui de rigips.

Clientii si-au dorit o reorganizare a spatiilor si a functiunii camerelor pentru a profita la maxim de spatiul disponibil si a asigura confortul mult visat. Vechiul dormitor matrimonial a devenit dormitorul de copil iar vechiul dormitor de oaspeti este acum dormitorul matrimonial.

Dormitorul matrimonial s-a configurat in vechiul dormitor de oaspeti. Acesta se impune prin peretele de accent rosu completat de patul rosu burgund, insa ambele temperate de gri-ul peretilor si restul elementelor albe. Oglinda dressingului ofera un impact vizual de marire al dormitorului. “

Din  amenajarea initiala s-au pastrat parchetul si finisajul  treptelor , la care s-a adaugat o lumina de accent (benzi de led cu senzor).  In rest, au fost inlocuite toate finisajele, iar la parter a fost  introdusa si incalzirea in pardoseala.

In baia matrimoniala arhitectii au propus un “dus walk in in locul vechii cazi, iar la nivel de finisaje s-a folosit  preponderent terrazzo, completat de placi ceramice ce imita lemnul, amplasate acolo unde zonele sunt expuse apei. Pentru eficientizarea bugetului, pe restul peretilor s-a folosit vopsea lavabila gri potrivita pentru spatii umede.”

Buget amenajare: 55.000 Euro

Arhitecti: Cristina Micu

Foto: Arthur Zins Photography

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...