fbpx

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este prima lor locuinta achizitionata impreuna. Au locuit timp de patru ani in casa putin redecorata pana sa se gandeasca serios la implementarea unor schimbari majore, odata cu vestea ca vor deveni parinti.

Deschide Galeria

Casa, P +1, a fost construita in 2006 si dispune de trei dormitoare, un living, bucatarie, trei bai, in cadrul a 106 mp utili. Terasa exterioara si gradina vin in completarea confortului de la interior.

La momentul inceperii proiectului de reamenajare, locuinta era nerenovata, cu finisaje vechi, dupa ce fusese preluata de la dezvoltator in anul 2006, nu a mai fost renovata, fapt ce se resimtea pe alocuri.

In afara de amplasarea centralei termice in baia de serviciu (care incomoda cumva mobilarea dorita), spatiul interior era bine compartimentat si locuinta nu avea vreun alt dezavantaj.

Cristina ne povesteste ca cea mai mare provocare si scump lucru din cadrul proiectului a fost chiar planificarea: “cred ca pot sa numesc costisitor organizarea, project managementul, deoarece aveam la dispozitie maxim 4 luni pentru a finaliza santierul, de a preda casa „la cheie”, in conditiile in care santierul a inceput exact in perioada de lock down a pandemiei.”

La nivel de compartimentare, a fost o singura interventie, la peretele comun dintre bucatarie si living. A fost propusa o usa glisanta care sa asigure un flux de circulatie mai usor si sa largeasca vizual spatiul. Pentru a integra acea usa glisanta, a fost nevoie de daramarea si reconstructia peretelui de rigips.

Clientii si-au dorit o reorganizare a spatiilor si a functiunii camerelor pentru a profita la maxim de spatiul disponibil si a asigura confortul mult visat. Vechiul dormitor matrimonial a devenit dormitorul de copil iar vechiul dormitor de oaspeti este acum dormitorul matrimonial.

Dormitorul matrimonial s-a configurat in vechiul dormitor de oaspeti. Acesta se impune prin peretele de accent rosu completat de patul rosu burgund, insa ambele temperate de gri-ul peretilor si restul elementelor albe. Oglinda dressingului ofera un impact vizual de marire al dormitorului. “

Din  amenajarea initiala s-au pastrat parchetul si finisajul  treptelor , la care s-a adaugat o lumina de accent (benzi de led cu senzor).  In rest, au fost inlocuite toate finisajele, iar la parter a fost  introdusa si incalzirea in pardoseala.

In baia matrimoniala arhitectii au propus un “dus walk in in locul vechii cazi, iar la nivel de finisaje s-a folosit  preponderent terrazzo, completat de placi ceramice ce imita lemnul, amplasate acolo unde zonele sunt expuse apei. Pentru eficientizarea bugetului, pe restul peretilor s-a folosit vopsea lavabila gri potrivita pentru spatii umede.”

Buget amenajare: 55.000 Euro

Arhitecti: Cristina Micu

Foto: Arthur Zins Photography

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...