Reamenajare cu mult bun-gust pentru un apartament de 50 mp

In acest apartament de 50 metri patrati, designerul a mizat pe o reconfigurare care sa includa toate functiunile necesare. Spatiul era initial format dintr-o singura camera, ceea ce nu era deloc pe gustul beneficiarei. Era nevoie de un living primitor, un dormitor confortabil si o zona de bucatarie cu spatiu pentru mese.

Deschide Galeria

Pentru a contura o noua camera care sa fie folosita ca dormitor, designerul a gandit partitii, o parte din ele fiind realizate din usi glisante. In plus, pentru a largi suprafata camerei, s-a renuntat la balconul tip logie. Astfel, a mai fost inserat un dulap, dar si un mic spatiu de lucru sau zona de make-up. In cazul bucatariei, a fost creata o nisa in spatiul holului, ceea ce a permis integrarea mobilierului intr-o maniera compacta.

In urma acestor configurari, spatiul pare mai fluent, in ciuda reducerii suprafetei aferente fiecarei functiuni in parte. De aceea, designerul a mizat pe o nuanta neutra cu care a zugravit toti peretii, creand astfel o senzatie unitara la nivelul amenajarii. Pe fundal predomina bejul la care se adauga mici contraste de maro-brun, tuse de verde sau turcoaz-bleu, esente naturale de lemn care imprima caldura spatiului. De remarcat texturile si textilele deopotriva care imbraca decorul.

Mobilierul este limitat la piese esentiale, fara a agresa spatiul. In plus, au fost alese corpuri cu picioruse pentru a spori senzatia de spatialitate perceputa in special in zona de living. Sofaua, fotoliile sau comoda pentru televizor (pe care insa nu au asezat un televizor, ci tablouri) sunt piese atent alese, rafinate. Alaturi de corpurile de iluminat si decoratiunile discrete, spatiul emana eleganta si rafinament, fara a face rabat de la confort.

Pentru bucatarie, s-a optat pentru o dispunere pe 3 laturi astfel incat spatiul sa fie optimizat si functional. Exista astfel loc pe blatul de lucru pentru gatit si preparat alimentele, dar si zone de depozitare, atat in corpurile principale cat si la nivelul celor suspendate. Electrocasnicele au fost incorporate in mobilier pentru a pastra caracterul unitar al amenajarii. Frontul crem al dulapurilor imprima mai multa luminozitate acestei zone usor in umbra. Compenseaza si spoturile incastrate in tavan precum si cele 2 corpuri suspendate deasupra mesei de dining.

Dormitorul preia tema cromatica dezvoltata in living. Odata ce usile se deschid, spatiul comunica direct cu restul casei. Designerul a gandit spatii de depozitare generoase, cu un dressing incorporat intr-o nisa si un dulap asezat in spatiul fostului balcon. In aceeasi masura, cele doua corpuri cu rafturi de o parte si cealalta a patului sunt si ele incastrate intr-o nisa special creata; sunt mici, dar suficiente pentru cateva decoratiuni de bun-gust. Culorile se imbina armonios si descriu un spatiu calm, relaxant, confortabil, tihnit.

In baie, totul a fost excelent amenajat si s-a reusit incadrarea tuturor obiectelor necesare – cada, lavoar, toaleta, ba chiar si masina de spalat cu un uscator de rufe automat. Totul este adaptat dimensiunilor existente, iar placile ceramice in acelasi spirit cromatic cu ceea ce regasim in restul locuintei. Braurile de placi decorative imprima dinamica incaperii.

Coerenta, unitara si cu mult bun-gust, o adevarata sursa de inspiratie si idei practice este aceasta amenajare! Speram sa te inspire si pe tine!

Design: Sunwavestudio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole