Reamenajare functionala pentru un apartament de 35 mp

Oricat de mic ar fi apartamentul in care locuiesti, exista solutii de amenajare si idei creative prin care il poti contura pe gustul si nevoile tale, chiar daca asta ar presupune sa renunti la una din functiunile conventionale: bucatarie, sufragerie sau dormitor.

Deschide Galeria

Ne-a atras atentia acest proiect din 2 motive: dimensiunile reduse si accentele de rosu; suprafata de 35 metri patrati amenajata dupa nevoile beneficiarului si rosul inserat cu mult bun-gust, suficient cat sa transforme amenajarea si sa-i confere un aer chic.

Astfel, noua amenajare s-a concentrat pe functionalitate si estetica deopotriva. Zona de zi include bucataria si un spatiu de mic ce aminteste de un living, iar dormitorul este o camera de sine statatoare. Optimizarea a imbunatatit felul in care este acum perceput spatiul.

Amenajarea pastreaza un design simplu, abordat din perspectiva eficientei fiecarei zone in parte. Pentru bucatarie, configuratia in forma de L asigura atat spatiu pentru gatit, dar si pentru depozitare. Electrocasnicele le vom gasi incorporate in mobilier, cu exceptia frigiderului, de inaltime medie, deasupra caruia a fost instalat un televizor. Si pentru ca motivul amenajarii este rosul, iata o idee ce aduce un plus decorului bucatariei: flisele din dreptul plitei sunt vopsite cu rosu. In dreptul ferestrei s-a conturat un loc de luat masa, mic, discret, dar placut in contextul spatiului mic al camerei.

Si pentru ca am mentionat ca aceasta bucatarie e un spatiu multifunctional, atat pentru gatit, dar si pentru socializat, a fost amenajat o zona de cu o sofa si decoratiuni ce amintesc de ceea ar fi putut fi o zona de conversatii. Interesant este modelul ales – salteaua se pliaza si poate fi folosita atunci cand cineva ramane peste noapte. Cu bun-gust realizat tot acest concept. Un mare avantaj al acestei bucatarii-living este deschiderea spre balcon si cantitatea de lumina naturala care amplifica intreg spatiul.

Linia simpla se pastreaza si in amenajarea dormitorului. Nuante calde de crem si bej cu mici accente de rosu contureaza spatiul incaperii destinate somnului si relaxarii. Cele 2 masute pe post de noptiere, aplicele cu design traforat, perdelele si draperiile descriu o amenajare care te poate inspira pentru propriul dormitor. Usile dressingului cu oglinzi reflecta lumina si imprima profunzime spatiului – ceea ce recomandam pentru orice dormitor mic!

Speram sa gasesti idei utile in amenajarea aceasta de 35 metri patrati pe care sa le poti folosi si tu in locuinta ta! Spor la amenajat!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole