Reamenajarea curtii – 11 exemple – Poze inainte si dupa

In cazul in care vreti sa va mutati sau deja locuiti la curte trebuie sa stiti ca amenajarea acestui spatiu nu este intotdeauna simpla. De aceea va vom arata 11 curti care au beneficiat de o reamenajare drastica iar rezultatele putem spune ca sunt uimitoare. Din niste spatii anoste s-au transformat in adevarate oaze de verdeata perfecte pentru petrecerea timpului liber.

Deschide Galeria

Inainte sa va apucati de reamenajarea curtii sau a gradinii trebuie sa ganditi aceste spatii ca pe niste extensie ale interiorului locuintei. Este necesar sa se creeze un tot unitar si o anumita coerenta intre aceste doua zone.

Asemenea amenajari presupun si oarecare investitii mai mici sau mai mari, unele zone din curte trebuind sa fie pavate cu piatra sau dale de beton, sau sa fie partial acoperite. Chiar si cele mai mici curti trebuie sa fie niste mixuri de zone cu multiple functii. Adica sa reuniti in acelasi perimetru si o masa, si un gratar, poate si un balansoar dar si cateva sezlonguri sau fotolii pentru momentele de relaxare.

In amenajarea curtii foarte importante sunt cromatica, texturile si in general toate materialele folosite. In functie de stilul in care este gandit proiectul, se vor alege materialele dar si alte acesorii care vor intregi decorul curtii.  In functie de stilul in care vreti sa va amenajati curtea veti alege si mobilierul. Spre exemplu piesele de mobilier din lemn masiv pot oferi gradinii tale un aer rustic si natural, iar cele din aluminiu creeaza un look minimalist si modern.

Mobilierul de gradina are un rol destul de insemnat. Este un element care contureaza intreaga amenajare. Poate fi mai sobru, intr-o paleta cromatica neutra sau poate avea un design mai special si in tonuri in contrast cu restul spatiului.

De asemenea, un rol esential il are si lumina, atat cea naturala cat si cea artificiala, care poate fi folosita pentru a pune in evidenta anumite zone sau pentru a crea o anumita atmosfera.

Zona cu verdeaza este foarte importanta aceasta poate fi sub forma unui gazon, a unei gradini verticale, a unor arbusti decorativi sau plante cataratoare sau sub forma unor ghivece mari, decorative, cu plante speciale

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole