Reamenajarea curtii – 11 exemple – Poze inainte si dupa

Inainte de toate este foarte important sa va stabiliti, in linii mari, cum ati vrea sa arate aceasta curte, apoi cam care ar fi atmosfera care ati vrea sa predomine. Daca sunteti o persoana careia in plac oazele de liniste si verdeata porniti de aici si alegeti elementele din decor care sa creeze un cadru foarte intim: garduri inalte, vegetatie abundenta, arbusti decorativi sau gradina verticala.
Daca dispuneti de o curte umbrita aveti mai multe optiuni de amenajare.
Plantele sunt elementele din decor care desavarsesc amenajarea. Trebuie alese acele sortimente de plante decorative care sa arate bine dar sa fie si usor de intretinut. Mai ales in cazul celor care nu au suficient timp la dispozitie pentru ingrijire. In acest caz plantele perene precum iarba de pampas, sunt o alegere buna.
In cazul in care vreti sa amenajati si o masa unde sa puteti lua cina in zilele calduroase ar trebui sa va ganditi din timp la acest lucru si sa plantati anumite soiuri de arbusti care cresc foarte repede si pot oferi umbra atat de cautata in zilele toride de vara.
Zona cu verdeaza este foarte importanta aceasta poate fi sub forma unui gazon, a unei gradini verticale, a unor arbusti decorativi sau plante cataratoare sau sub forma unor ghivece mari, decorative, cu plante speciale.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole