Reamenajarea eclectica a unui apartament de 3 camere din Bucuresti

Aici, la Povestea casei, ne dorim sa aducem cele mai frumoase amenajari de apartamente pentru ca dumneavoastra, publicul nostru, sa beneficiati de cele mai noi si mai interesante idei in materie de design interior si finisaje moderne.

Deschide Galeria

Pentru astazi, Irina si Andrei Penciu, arhitectii si colaboratorii nostri dragi de la Square2Design ne-au impartasit cateva detalii despre reamenajarea unui apartament de trei camere din Bucuresti. Iata povestea lui.

Proprietarii apartamentului sunt tineri, proaspat casatoriti, cu un program incarcat care le permite putin timp de relaxare acasa, astfel ca si-au dorit ca spatiul sa fie cat mai confortabil si primitor. Amandoi sunt pasionati de calatorit, de aici si multe piese decorative expuse in locuinta. Apartamentul era deja amenajat cu finisajele dezvoltatorului, cuplul dorindu-si o reamenajare partiala in living si dormitor unde arhitectii au modificat cateva lucruri, pardoselile si baile ramanand la forma initiala. La fel si pentru mobilierul din bucatarie.

Apartamentul are o suprafata generoasa, de aproximativ 100 de metri patrati, impartiti in 3 camere, cu doua bai si o bucatarie deschisa. Amenajarea a pornit de la nevoia de mai mult spatiu de expunere si depozitare. Astfel, s-a ajuns la ideea de a prelungi fiecare suprafata posibila, cum este de exemplu blatul insulei de bucatarie (realizata pe comanda din Corian si MDF infoliat), facut sa imbratiseze stalpul. Corianul este un material foarte versatil ce permite realizarea unor suprafete intinse fara imbinari vizibile.

In cazul dormitorului matrimonial, arhitectii au intampinat dificultati din cauza spatiului disproportionat. Fiind lung si ingust, acesta nu permitea realizarea unui dressing pe tot peretele si repozitionarea patului. Dar cu toate acestea, solutia aleasa este optima, reusindu-se echilibrarea spatiului. Pentru a nu avea prea multe piese de mobilier ce ar fi fragmentat incaperea, arhitectii au decis sa faca o conexiune intre dulapurile de pat printr-o nisa imbracata in material textil, astfel realizand o singura piesa.

Mobilierul din living este realizat din MDF vopsit gri, nuanta care permite expunerea pieselor de arta si a decoratiunilor. Paleta cromatica neutra in care predomina bejurile si griurile calde lasa loc amintirilor din calatorii, ele fiind, de fapt, piesele de accent.

Cei doi aveau propriile viziuni asupra stilului locuintei, astfel ca, arhitectii Irina si Andrei au incercat sa imbine cate putin din dorintele fiecaruia, amenajarea devenind astfel una eclectica, un mix de idei. El isi dorea un stil modern, masculin, cu linii clare si ea un stil contemporan, confortabil, cu multe perne si loc pentru lectura. Sunt doua stiluri ce se imbina si completeaza armonios, unul indulcindu-l pe celalalt. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole