fbpx

Reamenajarea spectaculoasa a unei mansarde din Verona. Poze inainte si dupa

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Principalele cerinte ale tinerilor proprietai ai aceste mansarde a fost crearea unui spatiu dinamic care sa cuprinda un dormitor, o baie si o bucatarie, precum si a unor multiple spatii de depozitare. Pe langa asta, amenajarea unei mici terase deasupra mansardei a fost de asemenea o povocare pe care cei de la biroul de arhitectura Studio WOK Milano au trebuit sa o indeplineasca. De curand am mai descris o alta amenajare realizata de Studio WOK, ne-a placut asa ca am decis sa alegem inca un proiect al acestora si sa vi-l prezentam.

Deschide Galeria

Cladirea in care se afla mansarda a fost construita in 1960 dar nu a fost locuita, aceasta, iar la momentul preluarii de catre arhitecti fiind lipsita complet de finisaje, intalatii electrice si sanitare.

Mansarda beneficiaza de un perete despartitor ce serveste ca o delimitare intre un dormitor, un coridor, o baie si o zona de living cu o mica bucatarie.

Zona de living se caracterizeaza printr-o buna expunere la lumina soarelui si beneficiaza de o fereastra mare tip luminator. De o parte si de alta a ferestrei au fost create dulapuri care adapostesc multiple spatii de depozitare, iar intr-unul din ele au fost puse accesoriile care apartin sistemului de aer conditionat.

Deasupra mansardei a fost amenajata o mica terasa cu vedere spre imprejurimi. Aici se poate ajunge cu ajutorul unei scari exterioare de metal.

Gestionarea cu inteligenta a acestor spatii a reusit sa puna in evidenta toate avantajele geometrice pe care cladirea le avea: plafonul inclinat, peretele despartiror si ferestrele tip luminator. Cei de la Studio WOK se adapteaza foarte bine cerintelor clientilor, iar rezultatele muncii lor sunt uimitoare. Acestia reusesc sa redefinineasca si sa reintegreze spatii anoste in alte registre, punandu-si amprenta proprie de fiecare data. Se pare ca au o predilectie pentru folosirea lemnului pe un fundal alb. Aceste doua elemente creeaza o oarecare spatialitate din punct de vedere vizual, iar impreuna cu geometira atipica a mansardei spatiul devine unul autentic care il face sa se diferentieze de o locuinta normala.

Via studiowok.com

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...