Reamenajarea unei bucatarii – un spatiu modern in nuante calde si primitoare

Pentru acest proiect, Tektura Studio a avut misiunea de a reamenaja bucataria si locul de luat masa. Sunt convinsa ca vei gasi surse de inspiratie in acest spatiu, de aceea te invit sa descoperi cum au schimbat fata intregii bucatarii si cat de bine arata acum aceasta zona.

Deschide Galeria

Una din modificarile majore a fost aceea de muta locul zonei de gatit, iar in dreptul ferestrelor sa fie amenajat spatiul de luat masa al familiei. Acum pare ca bucataria se imparte in doua zone aproape distincte dar unite prin cromatica, lumini si linia designului.

Ce si-au dorit sa realizeze arhitectii a fost un spatiu functional, usor de accesat si mai ales de folosit. Si le-a reusit din plin. Au optat pentru o distribuire in forma de U a bucatariei, astfel incat fiecare zona in parte sa ofere spatiu suficient atat pentru gatit, spalat sau depozitat. In plus, acest aranjament a permis integrarea unui numar mai mare de spatii de depozitare, cum ar fi acea mini-camara de langa frigider. Practic, este un corp in care au fost incorporate eficient aceste doua zone de stocare, acelasi corp avand si rolul de delimitare a bucatariei.

Piesele de mobilier albe, cu un design in linii drepte, cu finisaj lucios si neted sunt bine puse in valoare prin luminile de accent tip LED montate atat in partea superioara cat si sub dulapuri. Astfel, luminile reusesc sa compenseze lipsa luminii naturale si sa ofere un iluminat corect si suficient diverselor activitati din bucatarie.

De remarcat jocul parchetului: in mijlocul bucatariei s-a folosit o nuanta mai inchisa a placilor, un mod subtil de a inlocui un covor si de a face trecerea spre dining.

Cromatica aleasa transmite o senzatie de caldura placuta si confort. Pentru a zugravi peretele-accent din spatiul diningului s-a folosit o nuanta tip Sahara Gold, un fel de auriu care aminteste de liniile fine ale nisipului. Nuanta parchetului se armonizeaza de minune cu restul paletei de culori. Tabloul aduce un plus de personalitate ambientului per ansamblu, la fel cum si lampa, un obiect de decor in sine, confera un plus de stil ambientului amenajat.

Proiect realizat de Tektura Studio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole