Reamenajarea unui apartament de 58 mp cu buget redus

O renovare presupune un buget considerabil care de cele mai multe ori nu se potriveste cu estimarea initiala. Amenajarea pe care ti-o propun astazi vine sa ne arate cum am putea obtine un decor coerent si functional, folosind piese de mobilier sau accesorii deja existente in locuinta noastra. Astfel, costurile pot fi scazute reutilizand sau integrand intr-un mod diferit anumite piese.

Deschide Galeria

Primul pas facut in aceasta reamenajare a fost zugravitul peretilor, ceea ce a dus la sporirea senzatiei de curat. S-a utilizat un crem foarte deschis pentru a ilumina si a amplifica spatiul existent. Suprafata amenajata este de 58 metri patrati, impartiti intr-o configuratie de apartament cu 3 camere. In paralel, s-au executat si modificari ale instalatiei electrice pentru a introduce noi corpuri de iluminat.

A fost pastrat parchetul din lemn pentru ca starea lui era una buna (a necesitat doar o mica reconditionare pentru a-i reda stralucirea) si in plus reuseste sa ofere caldura spatiului si sa echilibreze bine fundalul alb predominant.

Bucataria este mica si se afla in plan deschis cu livingul. Aici, nu au fost aduse modificari substantiale, mobila fiind pastrata. A fost vopsit tocul ferestrei, iar albul peretilor proaspat zugraviti pune intr-o lumina mai buna, atat la propriu cat si la figurat, intreaga amenajare. De asemenea, pentru o mai buna circulatie in perimetrul zonei de gatit, masa a fost mutata mai inspre living, facand in acelasi timp o trecere discreta intre bucatarie si restul camerei. In contextul reamenajarii, inlocuirea scaunelor cu unele albe este una inspirata.

Pentru zona de living, amenajarea pastreaza un aer minimalist, construit pe baza pieselor existente, doar locul lor fiind schimbat. Canapeaua alba precum si masuta de cafea completeaza armonios restul decorului. Principala zona de depozitare se afla pe hol, sub forma unui dulap inalt, cu usi glisante si oglinzi.

In dormitor, s-a mers pe aceeasi linie a reorganizarii spatiului folosind piesele existente. Schimbarea este notabila prin prisma eliberarii spatiului din jurul patului, dulapurile fiind mutate si reconfigurate. In plus, usile au fost vopsite in alb, inlocuind albastrul usor apasator. Un fotoliu si 2 noptiere, alaturi de mici accesorii decorative reusesc sa transforme decorul intr-un mod placut si aerisit.

In cel de-al doilea dormitor nu exista mobilier, deci spatiul a fost in intregime amenajat. Rezultatul? O amenajare multifunctionala, cu accente decorative care imbraca placut camera. Spatiul poate fi folosit atat ca zona de lucru sau dormitor pentru oaspeti.

Si in baie decorul a suferit mici modificari menite sa sporeasca luminozitatea incaperii. A fost schimbat chitul folosit la rosturile dintre placile de faianta. In plus, mobilierul a fost si el vopsit in alb, efectul fiind unul de marire vizuala a spatiului. Restul elementelor au ramas neschimbate.

Iata cum prin mici modificari ale elementelor existente, printr-o simpla zugravire a peretilor si vopsire a unor piese de mobilier, alaturi de cateva decoratiuni se pot obtine rezultate remarcabile in locuinta cu un buget considerabil scazut. In galeria foto vei gasi imagini inainte si dupa pentru a te inspira.

Sursa: betterhome

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole