Reamenajarea unui dormitor – inspiratie pentru decorul unui spatiu mic

Cand spatiul pe care il ai la dispozitie iti limiteaza actiunile privind amenajarea, trebuie sa apelezi la cateva trucuri prin care sa maximizezi potentialul camerei. Ca in cazul acestui dormitor. Principalele provocari au fost tavanul inclinat si spatiul mic, inghesuit. Daca si voi va regasiti intr-o situatie similara, iata ce puteti face.


Deschide Galeria

Creati o atmosfera luminoasa! Chiar daca va plac accentele de culori inchise, saturate, pentru spatii mici optati pentru nuante deschise, pastelate sau neutre precum crem sau bej. Mai ales daca spatiul nu este unul luminos, cu atat mai mult recomandam o astfel de abordare. Pentru dormitorul de fata, albul este predominant pentru pereti o parte din mobilier si lenjerie. Comoda de un roz pastelat este o aditie placuta in spatiul creat.

Peretele accent – un must have pentru o camera cu personalitate. Si da, acesta poate fi compus si intr-un spatiu mic. Pentru dormitorul nostru s-a optat pentru un tapet cu motiv floral montat doar pe peretele cu patul, in zona de inclinare a tavanului. Astfel, spatiul ramane luminos si neincarcat vizual. Prea mult din acest tapet ar fi transformat incaperea intr-un claustrofobica, un efect nedorit. 

Mobilier multifunctional. La capatul patului, exista o comoda tip cufar cu un rol la care nu ne-am fi gandit.  Ea adaposteste un televizor care se ridica odata cu partea superioara a piesei de mobilier. O idee practica care nu rapeste din spatiul atat de pretios al dormitorului.

Rafturi suspendate. Intrucat comodele si noptierele ocupa spatiul la nivelul pardoselii, pentru aceasta camera s-au integrat rafturi suspendate tip coltar, care asigura loc pentru depozitare, oferind flexibilitate spatiului.

Un plus de confort. Dormitorul este camera relaxarii prin excelenta. De aceea, trebuie sa ne concentram pe sporirea confortului, acest lucru se poate realiza prin alegerea lenjeriei de calitate, a unor perne confortabile si multe alte perne decorative care imbogatesc textura patului. Nu ignorati importanta tabliei de pat si a confortului pe care il ofera atunci cand va sprijiniti de ea. Adaugati si un covoras pufos pe care sa calcati cand coborati din pat. 

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...