Recipiente creative pentru gradina ta

Primavara este un anotimp indragit de multi dintre noi. Natura revine la viata, iar gradina se umple iar de verdele plantelor. Este momentul sa ne lasam inspirati de propria creativitate si sa trecem la treaba. Incetul cu incetul, proiectele noastre de amenajare pentru gradina vor prinde contur daca le acordam putin timp in fiecare weekend. Iata cateva idei din care va puteti inspira.

Deschide Galeria

Cizmele vechi sau alte incaltari vechi, care nu mai pot fi purtate, sunt o idee traznita si simpatica de suporturi pentru plantele din gradina. Le puteti vopsi in culori diferite pentru a crea mai mult dinamism gradinii.

Daca va place stilul vintage, il puteti adopta chiar si in gradina. Amenajarea unei biciclete vechi va face din gradina sau terasa o zona inedita si plina de farmecul accesoriilor vintage. Cosuri sau recipiente cu iz invechit fixate de bicicleta in care sa asezati plantele preferate, este una din ideile pe care vi le propunem. Puteti dezvolta proiectul in functie de preferinte si dotari, bineinteles.

Pentru cei pasionati de plantele suculente, un mini-decor cu recipiente din dopuri de pluta este o propunere cel putin interesanta. Proiectul necesita putina indemanare si rabdare, dar farmecul suculentelor insirate pe pervazul unei bucatarii este de neegalat. Merita o incercare!

Cunoasteti vecini sau poate aveti chiar dumneavoastra cauciucuri vechi prin garaj? Oferiti-le o noua utilizare, transformandu-le in recipiente creative pentru flori. Daca marimile lor variaza, e si mai bine. Varietatea este binevenita. Vopsiti-le in culori diferite pentru ca aspectul gradinii sa fie vesel si placut.

Daca in gradina dumneavoastra exista o fantana arteziana invechita, pastrati-o si umpleti-o cu flori si plante suculente – un terrarium chiar in mijlocul gradinii este o idee inedita, chiar eleganta. La fel puteti folosi si o roaba pe post de recipient pentru a sadi plante decorative. Si obiectele din bucatarie va pot ajuta sa creati recipiente creative pentru gradina. Puteti utiliza o sita veche sau o strecuratoare din email.

Dintr-o buturuga puteti crea un recipient natural de a creste plantele; se va integra perfect in decorul gradinii.

Vechile cutii din metal, va pot servi unui scop nobil prin refolosirea lor pe post de ghivece pentru plante. Curatati-le bine, revopsiti-le daca este cazul, si gata, aveti noi recipiente pentru gradina. Nu uitati sa le gauriti pentru a asigura un drenaj optim plantelor.

Un cufar vechi al bunicii, o valiza, un scaun shabby chic, toate pot fi integrate in decorul gradinii si amenajate astfel incat plantele sa locuiasca fericite in noile lor recipiente. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole