Reconditionarea unor noptiere vechi. Before/After (DIY)

Cand vine vorba de mobila veche, majoritatea acestor piese au o valoare mult mai mare decat cele standard, de serie, pe care le gasim in orice magazin specializat de astazi. La toate acestea se adauga si valoarea sentimentala pe care o poate avea acest gen de mobila, ea putand fi o mostenire de familie, un cadou de la prieteni sau pur si simplu o achizitie de la un targ de antichitati.

Deschide Galeria

Orice mobila veche vine cu povestea ei, iar aceasta poate continua a fi spusa si altor generatii, atat timp cat aceasta este bine intretinuta, curatata si reconditionata. Mobilierul vintage nu va iesi niciodata din trend si va avea mereu un aer rafinat si elegant, cu un farmec aparte

Cand vine vorba de spatii mici, orice proiect DIY – Do It Yourself pentru a mari acest spatiu este mereu binevenit. Tocmai de aceea iti dam niste sfaturi practice si foarte utile, care iti vor pune indemanarea la incercare.

Albul mareste, iar negrul micsoreaza, iar pentru un mobilier greoi, masiv si vechi, cel mai indicat ar fi sa apelezi la culorile albe, deoarece acesta se va integra cu peretele si va da senzatie unui spatiu locuibil mult mai generos.

De asemenea, cand vine vorba de mobilierul invechit, manerele sertarelor din noptiera trebuie sa fie unele stilate, moderne, dar care sa nu fie intr-un contrast prea mare cu designul initial. Pentru aceste noptiere, s-a optat pentru niste manere foarte mici, din alama, care dau foarte bine pe albul in care a fost vopsita piesa de mobilier.

Primul pas pe care trebuie sa il faci cand ai de a face cu mobila veche este slefuirea acesteia pana se vor inlatura toate asperitatile si denivelarile, dupa care poti aplica mai multe straturi de vopsea, pana cand mobila va avea o culoare omogena.

Odata slefuita si vopsita, nu mai ramane decat sa apelezi la micile artificii si accesorii practice, cum ar fi niste manere mici care sa faciliteze desciderea sertarelor din noptiera.

Rezultatele, dupa cum se poate observa, sunt minunate, iar noptierele au primit un suflu complet nou, dar pastrand caracterul si farmecul de odinioara.

DIY – Do It Yourself!

Sursa Foto: http://thatsquitenice.com/

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole