Recucerirea balconului si transformarea lui intr-un spatiu pentru relaxare

Cred ca perioada aceasta a primaverii este una din cele mai frumoase. Totul a inverzit in jur, miroase a copaci infloriti, iar soarele a fost mai darnic ca niciodata cu caldura. Si acest lucru nu se traduce decat printr-un singur lucru: start la amenajarea prin balcon sau terase.

Deschide Galeria

Sunt convinsa ca, de-a lungul timpului, ai acumulat diverse lucruri si ca balconul tau arata mai mult ca un spatiu de depozitare decat unul pentru relaxare. Acum e momentul sa schimbi asta. O curatenie temeinica e primul pas catre un balcon bine amenajat!

Triaza lucrurile pe care le ai prin balcon si ia o decizie in privinta lor: doneaza, recicleaza si pastreaza doar strictul necesar, acele obiecte de care vei avea nevoie si in viitor. Felicitari! Tocmai ai terminat cea mai dificila si neplacuta parte din amenajare! Restul e pura placere si creativitate.

Acum te poti gandi la mutatul plantelor in balcon (daca este cazul) sau la primenirea celor care au nevoie de schimbari de ghiveci sau tratamente de fertilizare. Pentru a transforma balconul intr-un spatiu de relaxare si recreere ai nevoie de verde, de multe plante. E bine sa le cumperi din locuri specializate pentru a primi si sfaturile de ingrijire necesare astfel incat planta sa se potriveasca cu climatul balconului tau (sunt balcoane care, in functie de orientarea fata de soare, se pot incinge la propriu pe timpul verii, putine plante rezistand unor astfel de conditii) si sa se dezvolte armonios.

Si daca tot am vorbit de plante, tot acum e momentul sa te gandesti la suporturi, tipuri de ghivece sau vase in care vei aseza toate aceste minunatii verzi astfel incat sa le pui cat mai bine in valoare. Plastic, lemn sau metal, reciclat sau reconditionat si vopsit de tine, orice astfel de recipient poate fi o idee frumoasa pentru a decora balconul. Vezi modelele propuse in galeria foto de mai sus.

O sugestie de amenajare pe care o recomand cu drag este cea a unei gradini pe verticala; poti lua in calcul un spalier pentru plantele agatatoare sau un suport realizat din sipci (care pot fi achizitionate de la o fabrica de cherestea, de exemplu) de care ulterior sa agatati recipientele cu flori. Merita sa explorezi mai mult aceasta posibilitate.

Urmareste-ne in continuare pentru ca vom continua sa scriem despre idei pentru amenajarea balconului!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole