Reinventarea balconului ca oaza de relaxare urbana

Vremea prietenoasa de afara ne indeamna sa petrecem cat mai mult timp in afara casei. Stim ca o gradina cu vegetatie luxurianta pe acoperisul locuintei sau o curte interioara nu sunt cea mai realista solutie pentru cei care locuiesc in apartamente, dar cei mai multi dintre noi se pot bucura cu usurinta de un balcon.

Deschide Galeria

Pentru ca suntem pasionati de oaze de vegetatie urbana, noi am alcatuit o galerie cu spatii verzi care pot fi recreate in balcoane sau in alte gradini de mici dimensiuniChiar daca ti se pare ca balconul tau este prea mic pentru a amenaja in el un loc destinat relxarii, cu siguranta vei gasi in urmatoarele imagini cu amenajari ceva care sa te inspire.

Imaginile au fost aranjate in ordinea marimii, pornind de la cel mai spatios balcon, pana la cel mai putin generos. 

Un balcon oxigenat si verde

In acest scop, te sfatuim sa folosesti plante de diferite dimensini si inaltimi. Alege un copac decorativ mai inalt pentru a atrage atentia si completeaza restul spatiului cu plante verzi de o inaltime mai mica pentru a realiza un gard natural de verdeata intre apartamentul tau si restul orasului. 

Masuta din lemn montata pe balustrada baconului te ajuta sa economisesti spatiul pretios pe care l-ar ocupa o masa cu picioare.

Un balcon cu detalii marinaresti

Acest balcon de dimensiuni medii este cu usurinta pus in valoare prin crearea mai multor spatii pentru relaxare care includ banci confortabile, perne pufoase si un hamac. Daca vei combina mai multe patternuri de inspiratie marina, asteapta-te sa te simti ca in vacanta in fiecare zi din vara asta.

Un nou living in aer liber

Daca adaugi o canapea cu cadru din lemn, asa cum este aceasta, astepta-te la o transforamre completa a balconului tau. Masutele si covorul in dungi accentueaza senzatia de reproducere a unui living in aer liber. Pe etajera poti sa adaugi plante atarnatoare sau diferite obiecte decorative fara sa  sacrifici spatiul de pe podea.

Un balcon cu mobilier improvizat

Daca nu vrei sa ai o canapea pe balcon sau spatiul nu iti permite acest lucru, poti oricand sa iti construiesti un mic loc pentru odihna din cateva ladite de lemn si mai multe perne moi. Simplu, dar comfortabil si de efect!

O mica jungla urbana 

Un balcon in care sa iti amenajezi un spatiu pentru servirea mesei, mascat de cateva plante inalte de bambus, reprezinta o priveliste minunata pentru trecatori.

Un balcon ce mizeaza pe natura

Acest balcon valorifica lemnul natural si abundenta planelor. Plasarea ghivecelor pe toata suprafata baconului iti va da  impresia ca te afli intr-o gradina adevarata.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole