Remodelarea in stil modern a unui apartament din Franta

Acest apartament se afla in orasul-statiune Royan, din sud-vestul Frantei, o zona cunoscuta pentru locuitorii ei din inalta societate. Arhitecta Florence Deau este cea care s-a ocupat de remodelarea acestui apartament iar rezultatul poate fi descris prin cuvinte precum: elegant, alb, relaxat. Ne uitam la imagini si ne transpunem intr-o atmosfera de vacanta.

Deschide Galeria

Impresionanta la acest apartament este fatada curbata de sticla, insotita de un balcon mare cu vedere spre mare. Arhitecta a creat o ambianta inspirata din anii 1950 care este adaptata pentru zilele noastre, fara a incarca decorul cu detalii stridente.

Ca stil am putea spune ca este eclectic cu unele accente minimaliste. In sufragerie putem vedea un semineu integrat intr-un perete de calcar. S-au renuntat la unii pereti despartitori pentru o se obtine acea senzatie de open space.

Citeste si Cabana de lemn eleganta si moderna

Proiectantul a pastrat zidurile albe tocmai pentru a lasa detaliile sa vorbeasca, albul creeaza senzatia de spatialitate si pune in valoare celelalte culori. In felul acesta camerele pot fi umplute cu culori date de textilele, accesoriile sau mobila, si completeaza zonele de alb.

Piesele de mobilier variaza ca stiluri de la contemporan la cele de epoca, si chiar a insistat pe acest mix pentru a da o nota originala designului interior.

Pentru amenajarea bailor sau folosit robinete de la un producator german, cu niste chiuvete ceramice de la Ikea. In camera de zi s-au pus o canapea Balthasar, in combinatie cu o masuta de cafea englezeasca, o scrumiera de cristal Lalique, si un corp de iluminat de arama pe care arhitecta l-a gasit in cladire si pe care l-a restaurat.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole