Amenajare in stil industrial pentru un apartament de 100 mp din Bucuresti

Situat intr-un bloc de locuinte construit la jumatatea secolului trecut, in centrul capitalei, aproape de km 0, apartamentul are o localizare ideala pentru vizitatorii orasului iar beneficiarii au tinut cont de acest lucru cand au decis sa il inscrie pe platforma Airbnb si sa il incadreze in circuitul turistic.


Deschide Galeria

Transformarea apartamentului de 100 de metri patrati, dispusi initial in zona de zi, doua dormitoare si doua bai a avut loc luand in considerare deopotriva cerinte estetice si functionale, ergonomice.

Clientii si-au dorit ca stilul sa fie inspirat din cel industrial, cu aspect brut, cu o personalitate puternica, evitand senzatia ca este prea gol sau rece. Il putem defini astfel ca un stil modern, cu influente industriale; accentele decorative din metal contrasteaza armonios cu tesaturile moi ale draperiilor, canapelelor si scaunelor din dining.

Cele doua dormitoare, fiecare cu pat dublu, impreuna cu canapeaua -coltar din living si canapeaua din zona de dining, pot acomoda pana la opt persoane. Apartamentul a fost astfel pregatit si pentru grupuri mai mari de oaspeti; clientii asigurandu-se ca au tot confortul necesar atat pentru spatiile individuale  cat si pentru cele comune.

Ultima renovare a apartamentului fusese realizata cu mai bine de 10 ani in urma, asa ca procesul de transformare a fost unul laborios, cu atat mai mult cu cat beneficiarii au dorit optimizarea si eficientizarea maxima a spatiului. Prin urmare, mici modificari de compartimentare au permis crearea unei bai suplimentare – astfel, apartamentul are acum trei bai, dintre care doua sunt prevazute cu dus.”

Atmosfera primitoare, relaxanta, este asigurata si de multiplele optiuni de utilizare a spatiului printre care vedeta este zona de bar, cu litere luminoase de la Fabrica de Litere si scaune de bar achizitionate de la VidaXL. Canapeaua generoasa din living, locul de luat masa si balconul cu o priveliste fascinanta asupra orasului completeaza cu succes lista.

Punctul cheie al amenajarii il constituie peretele cu graffiti din living (realizat de Toybox), in spatele canapelei. Designerii ne povestesc ca graffiti-ul  “incadreaza canapeaua si functioneaza ca un element ce incoroneaza  intreaga amenajare si este dovada faptului ca am dorit ca apartamentul, in ciuda influentelor industriale, sa ramana unul plin de culoare.”

Pentru a contura stilul dorit au fost atent alese finisajele si detaliile pieselor de mobilier. Regasim astfel placare cu caramida aparenta, lemn cu aspect brut, lemn reciclat si pal cu aspect de beton folosit la realizarea mobilierului la comanda (Triaxis Mob).

Arhitecti: Chiral Interior Design

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...