fbpx

Amenajare in stil industrial pentru un apartament de 100 mp din Bucuresti

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Situat intr-un bloc de locuinte construit la jumatatea secolului trecut, in centrul capitalei, aproape de km 0, apartamentul are o localizare ideala pentru vizitatorii orasului iar beneficiarii au tinut cont de acest lucru cand au decis sa il inscrie pe platforma Airbnb si sa il incadreze in circuitul turistic.

Deschide Galeria

Transformarea apartamentului de 100 de metri patrati, dispusi initial in zona de zi, doua dormitoare si doua bai a avut loc luand in considerare deopotriva cerinte estetice si functionale, ergonomice.

Clientii si-au dorit ca stilul sa fie inspirat din cel industrial, cu aspect brut, cu o personalitate puternica, evitand senzatia ca este prea gol sau rece. Il putem defini astfel ca un stil modern, cu influente industriale; accentele decorative din metal contrasteaza armonios cu tesaturile moi ale draperiilor, canapelelor si scaunelor din dining.

Cele doua dormitoare, fiecare cu pat dublu, impreuna cu canapeaua -coltar din living si canapeaua din zona de dining, pot acomoda pana la opt persoane. Apartamentul a fost astfel pregatit si pentru grupuri mai mari de oaspeti; clientii asigurandu-se ca au tot confortul necesar atat pentru spatiile individuale  cat si pentru cele comune.

Ultima renovare a apartamentului fusese realizata cu mai bine de 10 ani in urma, asa ca procesul de transformare a fost unul laborios, cu atat mai mult cu cat beneficiarii au dorit optimizarea si eficientizarea maxima a spatiului. Prin urmare, mici modificari de compartimentare au permis crearea unei bai suplimentare – astfel, apartamentul are acum trei bai, dintre care doua sunt prevazute cu dus.”

Atmosfera primitoare, relaxanta, este asigurata si de multiplele optiuni de utilizare a spatiului printre care vedeta este zona de bar, cu litere luminoase de la Fabrica de Litere si scaune de bar achizitionate de la VidaXL. Canapeaua generoasa din living, locul de luat masa si balconul cu o priveliste fascinanta asupra orasului completeaza cu succes lista.

Punctul cheie al amenajarii il constituie peretele cu graffiti din living (realizat de Toybox), in spatele canapelei. Designerii ne povestesc ca graffiti-ul  “incadreaza canapeaua si functioneaza ca un element ce incoroneaza  intreaga amenajare si este dovada faptului ca am dorit ca apartamentul, in ciuda influentelor industriale, sa ramana unul plin de culoare.”

Pentru a contura stilul dorit au fost atent alese finisajele si detaliile pieselor de mobilier. Regasim astfel placare cu caramida aparenta, lemn cu aspect brut, lemn reciclat si pal cu aspect de beton folosit la realizarea mobilierului la comanda (Triaxis Mob).

Arhitecti: Chiral Interior Design

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...