fbpx

Renovare si amenajare apartament de 31 mp – Accente culori pastelate

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Pentru acest apartament de 31 de metri patrati din Moscova, misiunea designerului Alexander Maximov a fost solicitanta dar si plina de satisfactii. Intr-un timp scurt, a trebuit sa renoveze si amenajeze apartamentul, cu un buget redus, pregatindu-l pentru a fi inchiriat, raportandu-se la piata imobiliara locala.

Deschide Galeria

Arhitectul ne povesteste ca beneficiarii sunt prieteni apropiati, astfel ca au inceput colaborarea inca din etapa de achizitie a apartamentului de la dezvoltator. Au avut oportunitatea sa isi aleaga modelul de apartament care sa se preteze cel mai bine conceptului pe care doreau sa il implementeze.

Un mare atuu al apartamentului a fost acela ca nu era compartimentat la interior, ceea ce a dus la economie de timp si resurse financiare, nemaifiind nevoie de demolari sau modificari de compartimentari din pereti usori.  Chiar daca sunt practic limitate, in astfel de situatii, posibilitatile de zonificare, partitionare par infinite. 

S-au economisit resurse financiare si prin faptul ca dezvoltatorul a investit in tamplarie, usa de intrare si calorifere de calitate medie; nu a mai fost nevoie sa fie inlocuite in timpul reamenajarii locuintei.

Impreuna cu clientii, echipa de proiectare a stabilit inca de la inceput  lista de necesitati: o bucatarie complet echipata, o zona de zi confortabila si functionala, un pat dublu, baie si un dressing generos. 

Limitarile in materie de design au fost impuse de tubulatura de ventilatie intre bucatarie si baie si peretele portant intre bucatarie si living, ceea ce a condus la  renuntarea la ideea de a amenaja un apartament de tip studio.

Peretele structural a fost extins pentru a crea o zona de living separata de bucatarie si zona de intrare.  Bucataria cu locul de luat masa au acces catre un mic balcon.

Pentru finisaje si decoratiuni au fost propuse materiale practice care sa se incadreze in bugetul stabilit initial. Regasim o pardoseala din parchet laminat, peretii din living au fost finisati cu tapet lavabil; backsplashul de la  bucatarie a fost placat cu oglinda bizotata care mareste vizual spatiul.            

Singurul element mai costisitor din proiect a fost tapetul marca Tres Tintas, folosit pentru a evidentia spatiul de intrare.  Prin  cantitatea mica acesta  nu a influentat radical bugetul.

Compartimentarea de sticla propusa initial pentru nisa cu patul dublu nu s-a mai incadrat in buget astfel incat intr-un final au optat pentru varianta unei separari cu tulle negru. Aceasta confera intimitate, fara  a impiedica sa treaca lumina naturala. 

O mare parte din mobilier a fost realizat la comanda : patul incastrat, bucataria, mobilierul din baie si cel din dressing.

Designer: Alexander Maximov

Foto: Mikhail Zamkovsky

 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...