fbpx

Renovare si amenajare apartament de 31 mp – Accente culori pastelate

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pentru acest apartament de 31 de metri patrati din Moscova, misiunea designerului Alexander Maximov a fost solicitanta dar si plina de satisfactii. Intr-un timp scurt, a trebuit sa renoveze si amenajeze apartamentul, cu un buget redus, pregatindu-l pentru a fi inchiriat, raportandu-se la piata imobiliara locala.

Deschide Galeria

Arhitectul ne povesteste ca beneficiarii sunt prieteni apropiati, astfel ca au inceput colaborarea inca din etapa de achizitie a apartamentului de la dezvoltator. Au avut oportunitatea sa isi aleaga modelul de apartament care sa se preteze cel mai bine conceptului pe care doreau sa il implementeze.

Un mare atuu al apartamentului a fost acela ca nu era compartimentat la interior, ceea ce a dus la economie de timp si resurse financiare, nemaifiind nevoie de demolari sau modificari de compartimentari din pereti usori.  Chiar daca sunt practic limitate, in astfel de situatii, posibilitatile de zonificare, partitionare par infinite. 

S-au economisit resurse financiare si prin faptul ca dezvoltatorul a investit in tamplarie, usa de intrare si calorifere de calitate medie; nu a mai fost nevoie sa fie inlocuite in timpul reamenajarii locuintei.

Impreuna cu clientii, echipa de proiectare a stabilit inca de la inceput  lista de necesitati: o bucatarie complet echipata, o zona de zi confortabila si functionala, un pat dublu, baie si un dressing generos. 

Limitarile in materie de design au fost impuse de tubulatura de ventilatie intre bucatarie si baie si peretele portant intre bucatarie si living, ceea ce a condus la  renuntarea la ideea de a amenaja un apartament de tip studio.

Peretele structural a fost extins pentru a crea o zona de living separata de bucatarie si zona de intrare.  Bucataria cu locul de luat masa au acces catre un mic balcon.

Pentru finisaje si decoratiuni au fost propuse materiale practice care sa se incadreze in bugetul stabilit initial. Regasim o pardoseala din parchet laminat, peretii din living au fost finisati cu tapet lavabil; backsplashul de la  bucatarie a fost placat cu oglinda bizotata care mareste vizual spatiul.            

Singurul element mai costisitor din proiect a fost tapetul marca Tres Tintas, folosit pentru a evidentia spatiul de intrare.  Prin  cantitatea mica acesta  nu a influentat radical bugetul.

Compartimentarea de sticla propusa initial pentru nisa cu patul dublu nu s-a mai incadrat in buget astfel incat intr-un final au optat pentru varianta unei separari cu tulle negru. Aceasta confera intimitate, fara  a impiedica sa treaca lumina naturala. 

O mare parte din mobilier a fost realizat la comanda : patul incastrat, bucataria, mobilierul din baie si cel din dressing.

Designer: Alexander Maximov

Foto: Mikhail Zamkovsky

 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...