Renovare si amenajare apartament de doua camere din Bucuresti, 49 m2 in stil modern industrial

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Pornind de la un buget de 24000 de euro proprietarii si-au dorit un spatiu placut, relaxant pentru apartamentul lor din Bucuresti, situat in zona Unirii. Fiind plecati din tara o mare parte din an, au vrut sa creeze aici o oaza de relaxare pentru vizitele scurte.

Deschide Galeria

Arhitectii de la Miso Architects le-au propus un concept modern cu puternice influente industriale si elemente de decor vintage. Regasim astfel mult lemn, detalii si elemente metalice, culori inchise si contraste de culori, vopsea decorativa cu aspect de beton aparent.

Elementele metalice le gasim peste tot in living, “incepand cu biblioteca realizata pe comanda si continuand cu masa de dining, scaunele si masuta de cafea. Canapeaua tapitata intr-o placută nuanta de gri, frumos decorata cu multiple pernute in diferite texturi si culori, confera, impreuna cu covorul, perdelele si draperiile, atmosfera de “acasa”.

Radioul retro, tablourile frumos inramate, lampadarul minimalist si suspensia centrala cu multe becuri, intregesc acest cadru industrial, dar cozy.”

Pasul cel mai important al renovarii a fost modificarea compartimentarii existente in apartamentul situat intr-un bloc vechi din capitala: a fost desfacut un perete nestructural intre living si bucatarie si s-a renuntat la usa de bucatarie. A rezultat un spatiu deschis, luminos, care comunica mai eficient cu restul locuintei.

Gresia existenta in bucatarie a fost acoperita cu o pardoseala LVT (placi de vinil) cu un model interesant in forma de diamant. Cu aceasta solutie, pe langa rezultatul deosebit, au economisit si timp pretios de manopera.

Mobilierul de bucatarie, dispus in forma literei U, a fost realizat la comanda, adaptat perfect spatiului existent. Frigiderul este amplasat in latura din dreapta , cu laterala mascata de un panou din lamele din lemn, care in zona din living creeaza o continuitate interesanta cu comoda de televizor.

Spatiile de depozitare din aceasta bucatarie sunt generoase, un truc foarte util este acela al realizarii mobilierului suspendat pana in tavan, pentru a depozita obiectele de care avem nevoie ocazional. Finisat intr-o nuanta de gri inchis, aceeasi ca cea a peretilor, mobilierul suspendat creeaza o continuitate vizuala armonioasa si mareste spatiul.

Dormitorul continua linia stilistica a intregii amenajari; a fost mobilat cu un pat comod si noptiere diferite ceea ce confera un plus de personalitate spatiului. Nisa pentru haine nu este foarte mare dar asigura spatiu necesar pentru depozitare.

 Peretele din fata patului a fost finisat cu vopsea decorativa cu efect de  beton aparent. In spatele patului a fost realizata o tablie de lemn cat toata lungimea peretelui, care acopera decrosul existent; asa a rezultat o polita foarte utila si placuta vizual, pe care proprietarii expun obiecte dragi lor.

“Transformarea baii este de-a dreptul spectaculoasa datorita acoperirii placilor de faianta cu vopseaua speciala Continuo, care nu doar ca i-a acoperit integral rosturile, dar are si o textura destul de rugoasa, perfecta pentru un decor cu iz industrial.”

Designerii au pastrat lavoarul si bateria existente in baie si au realizat la comanda o piesa de mobilier suspendat din MDF gri cu structura metalica neagra. O alta zona de depozitare utila in baie este cea de deasupra rezervorului incastrat , avand si o zona deschisa, cu structura metalica integrata si luminata cu benzi LED.

Foto: Alexandru Dragoi

Reclama

Articole noi

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...