Renovare si amenajare apartament in stil clasic cu influente moderne in 130 de zile

Acest apartament de 89 de metri patrati, distribuiti initial in doua camere, a fost complet renovat si reamenajat intr-o locuinta eleganta si confortabila in decursul a 130 de zile, bine organizate pe etape de lucru. O viziune de ansamblu clara si detaliile atent studiate si implementate au contribuit la succesul rezultatului final.

Deschide Galeria

Clientii, un cuplu tanar, au optat pentru un stil clasic cu accente moderne, ca o expresie a confortului si linistii in viziunea lor. Si-au dorit de la inceput o atmosfera calda, care sa ii faca nerabdatori sa se intoarca acasa.

Cerinte clienti

Una dintre dorintele beneficiarilor a fost integrarea sistemelor de tip casa inteligenta, pentru un plus de confort: sistem de ventilatie performant, senzori de miscare, sisteme de automatizare si control al temperaturii. In acelasi timp, o prioritate a constituit-o transformarea apartamentului spatios de doua camere intr-unul de trei camere la fel de confortabil si functional, cu doua dressinguri si un birou separat. Era important pentru ei sa creeze un interior practic, usor de utilizat, mai mult decat o compartimentare tipica.

Compartimentare

Rezultatul interventiilor de compartimentare este un apartament cu multe zonificari practice si aerisit in acelasi timp, pastrandu-si eleganta in pofida spatiilor de mici dimensiuni. Din holul de intrare se ajunge in zona de living si apoi in bucataria spatioasa cu diningul integrat.

Biroul este amenajat intr-o logie izolata, care ii asigura linistea necesara. Dormitorul matrimonial are propriul dressing si acces catre baia matrimoniala. Camera copilului, a doua baie si spatiul de depozitare se acceseaza din hol.

Conceptul arhitectural

La nivel de concept, arhitectii s-au concentrat pe stilul clasic al amenajarii, adaugand treptat detalii moderne, functionale si aerisite, fara a incarca excesiv spatiul. Profilele clasice ale peretilor si plafoanelor, impreuna cu zonificarea creeata la nivelul tavanelor, au constituit fundalul pentru introducerea unor elemente de decor interesante si neconventionale.

Calitatea rezultatului final, o amenajare functionala, stilata si eleganta, a fost garantata de un proiect detaliat si un proces al lucrarilor atent supravegheat. Inainte de inceputul fiecarei etape de renovare si implementare a proiectului, se pregatea un program detaliat pentru un control eficient al rezultatelor intermediare.

Paleta cromatica si finisaje

Paleta cromatica generala este una neutra, calma, aleasa in scopul inducerii relaxarii dupa o z aglomerata in oras. Ca fundal, au fost alese nuante calde de gri, complementate de alb (care mareste vizual spatiile) si pete de culoare la mobilier si accesorii.

Bucataria, cu mobilierul din mdf gri si alb, a fost pusa in valoare de nuantele de turquoise folosite la tapiteria scaunelor si a draperiei. Backsplashul din marmura Calacatta contribuie la atmosfera eleganta a spatiului, in timp ce iluminarea cu benzi LED a intradosului mobilierului suspendat asigura un iluminat util, de accent, si evidentiaza latura moderna a amenajarii.

Pentru decorarea dormitorului matrimonial au fost folosite nuante calde de coral; dormitorul copilului este pus in valoare prin nuante de bleu si un perete cu tapet cu desene de mana, care confera personalitate spatiului. Baile au fost amenajate elegant, cu marmura cream cu venatura pronuntata ca finisaj principal. Accentele de roz prafuit si instalatiile si obiectele sanitare alese in stil retro contribuie la conturarea conceptului dorit.

Arhitecti:  Aval Remont

Foto: Aval Remont

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole