Renovarea bucatariei in doar 5 pasi cu un buget minim

Simti ca a sosit timpul pentru o mica schimbare? Petreci mult timp in bucatarie si ai nevoie de o atmosfera noua? Iata cateva idei cu care poti da o fata noua bucatariei tale fara sa ramai cu o gaura in buget. Te vom invata cum sa reutilizezi cat mai mult din ce ai deja, intr-o noua forma.

Deschide Galeria

1. Reinventeaza diverse elemente din bucatarie

Scoate la vedere setul de cafea din portelan pe care il pastrezi pentru ocazii speciale. Poti utiliza un dulap auxiliar de tipul unei etajere cu rafturi deschise sau un simplu suport din panouri reconditionate pentru a aseza totul la vedere, cu un nou scop decorativ. Adauga cateva ghivece de mici dimensiuni cu plante verzi, borcane din sticla umplute cu diverse condimente sau vase decorative din cupru. Joaca-te cu imaginatia si arata-le tuturor rezultatul!

Citeste si 50 de amenajari de bucatarii mici: inspiratie si sfaturi utile pentru amenajarea lor

2. Agata totul pe peretii din bucatarie

Peretii sau tavanul sunt suporturi minunate pentru obiectele tale de decor sau pentru oale si cratite atat de necesare in bucatarie. In acest fel, poti utiliza rafturile pentru a realiza o mica gradina urbana sau poti pune pe ele cutii decorative care sa contina toate ustensilele necesare, precum deschizatorul de conserve, foarfeca, etc.

3. Picteaza placile de faianta

Poti realiza cateva sabloane peste care sa aplici un strat de vopsea pe placile vechi de faianta, obtinand astfel un aspect retro pentru bucataria ta. Sau poti vopsi fiecare placa de faianta intr-o alta culoare pentru un aspect modern si unic.

4. Vezi totul intr-o noua lumina

Testeaza noi sisteme de iluminat folosind un tip de instalatie ce lasa sursa de lumina neacoperita. Astfel, vei da un nou aer industrial bucatariei tale. 

5. Apeleaza la idei pe care le poti pune in aplicare chiar tu

Lasa-te surprins de rezultatul pe care il poti obtine recicland borcanele de conserve cu scopul de a-ti crea propriile suporturi pentru ustensilele necesare in bucatarie. Decoreaza-le foarte simplu cu vopsea acrilica sau cu banda adeziva decorativa.   

Sursa foto: pinterest.com

   

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole