Renovarea unei bucatarii – de la vechi la modern

Cand cele doua locatare ale unei case victoriene din 1908 au decis sa renoveze bucataria stiau ca nu va fi o sarcina tocmai usoara. Designul bucatariei lor nu era tocmai in armonie cu restul casei, fiind destul de generic si depasit. Astfel ca au apelat la un designer care sa opereze o transformare mult dorita.


Deschide Galeria

A fost necesara o schimbare radicala a aspectului. Din vechea bucatarie s-au pastrat doar materialele care au contribuit la renovare, restul fiind inlocuit. Rezultatul final este o bucatarie indrazneata, care reflecta din plin personalitatea celor care o vor folosi.

Desi culorile alese sunt in tonuri inchise, atmosfera per ansamblu este una placuta, ideala pentru gatit. Culorile neutre, deschise ale peretilor, usii si ferestrelor incadreaza perfect flisele negre si mobilierul din lemn de nuc. Pentru un accent contemporan, au fost alese electrocasnice lucioase, cu aspect din otel. Tinand cont de culorile alese pentru mobilier, designerul a adus un plus de lumina artificiala prin spoturi si corpuri de iluminat de diverse forme dreptunghiular sau rotund, completand astfel cantitatea suficienta de lumina naturala de la ferestre. Podeaua din stejar se imbina cu celelalte elemente din bucatarie pastrand insa si tema generala a casei.

Renovarea a durat 12 saptamani si aspectul final este cu siguranta pe placul doamnelor: au obtinut un spatiu cald, modern cu texturi naturale, curajos pe alocuri. 

Sursa foto: designsponge.com

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...