Majoritatea apartamentelor construite in spatiul urban sunt restranse ca spatiu, amenajarea lor reprezentand o adevarata provocare atat pentru designeri cat si pentru proprietari. Una din incaperile in care intampinam dificultati in gasirea decorului potrivit este bucataria. De aceea va propunem pentru astazi un model de renovare care ne-a atras atentia prin felul in care spatiul a fost eficientizat si organizat. 

Bucataria este pentru multi dintre noi una din cele mai importante camere din locuinta, prin prisma activitatilor pe care le desfasuram aici. Functionalitatea este cuvantul cheie in orice bucatarie; nici capitolul estetica nu ar trebui ignorat. Avand deficiente majore la ambele capitole, bucataria a suferit modificari drastice incluzand eliminarea mobilierului si electrocasnicelor vechi. 

Peretii si tavanul au fost de asemenea renovati in intregime, fiind vopsiti complet in alb. Albul sporeste senzatia de spatialitate si pune in valoare celelalte culori din camera. In plus, intensifica lumina naturala, fiind un ajutor pretios pentru spatiile mici ca si in cazul acestei bucatarii. Culoarea granitului din componenta blatului de lucru ofera un contrast placut intregii amenajari. 

Au fost introduse spoturi sub dulapuri pentru a lumina eficient zona blatului de lucru. Noile dulapuri albe cu suprafata lucioasa, montate pana in tavan ofera suficient loc pentru depozitare; se foloseste astfel eficient spatiul pe verticala oferit. De remarcat faptul ca peretii au fost doar vopsiti in alb fara a mai incarca cu flise. Acestea se regasesc din motive practice, intre blat si dulapuri, incluzand zona chiuvetei si a plitei.

Citește si: Amenajarea unui spatiu de 25 mp - echilibrul perfect intre functional si estetic

Desi extrem de ingusta, noua bucatarie cuprinde si electrocasnicele necesare: frigider, plita, cuptor si chiar o masina de spalat vase. 

Amenajarea acestei bucatarii ne demonstreaza din plin ca indiferent de dimensiunea spatiului, un spatiu poate fi bine organizat si eficientizat chiar si cu un strop de stil. 

Alege din peste 50.000 de produse de mobilier si decoratiuni!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii