fbpx

Renovarea unei locuinte de 21 de metri patrati din Berlin

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cerintele pe care artitechii le-au primit in legatura cu renovarea acestei locuinte de doar 21 de metri patrati din Berlin au fost: optimizarea eficienta a spatiului si creare unor multiple spatii de stocare. Rezultatele pe care le putem vedea in fotografii sunt de-a dreptul uimitoare: o incapre luminoasa de doar 21 de metri patrati in care au fost incluse o baie, o zona de living, un dormitor si o bucatarie.

Deschide Galeria

Initial acest spatiu era impartit in doua mici camarute, una dintre ele fiind probabil o bucatarie iar cealalta un mic dormitor. Baia comuna fiind situata la un etaj mai jos.

Arhitectii au trebuit sa reconfgureze planul acestui spatiu disproportionat si sa-l adapteze vremurilor moderne in care proprietarul are nevoie de o anumita autonomie, iar crearea unei bai in acesta locuinta era absolut necesara.

Asadar clientul apartamentului recent renovat trebuia sa beneficieze de mai multe zone bine proportionate si confortabile: o zona de dormit, o zona restransa de living, o bucatarie mica dar complet echipata, o multime de solutii de stocare si alte facilitati moderne, o baie compacta cu dus, 0 chiuveta mare si un WC.

Solutia ingenioasa pentru a putea integra in acest spatiu si o baie a fost crearea unui cub deasupra caruia sa se poate amenaja si un loc pentru dormit.

Structura inovativa a acestei baie de doi metri patrati a fost elementul cheie al proiectarii, deoarece cele mai multe dinte elementele fuctionale sunt anexate baii: sus un dormitor mic de tip mezanin cu un luminator; iar pe peretii baii au fost atasate dulapuri de bucatarie, sistemul de ventilatie al baii, accesorii sanitare ascunse, solutiile de depozitare pentru living , o nisa de intrare si o usa glisanta petru baie.

Elementele noi au fost proiectate sa se integreze perfect in interiorul cadrului original al camerei fara sa atinga fatada exterioara sau plafonul. Aceste lucru ofera o aumita continuitatea spatiala a suprafetelor si un design neconventional.

Pervazul ferestrei a fost extins usor pentru a deveni un birou de lucru cu o vedere spre curtea interioare a cladirii, iar in bucatarie, celalalt pervaz al ferestrei devine un raft util pe care se pot pune ghivece cu plante.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...