Renumitul brand Iittala exclusiv la NeoGalateca

NeoGalateca gazduieste, in exclusivitate, incepand cu luna martie, renumita marca finlandeza de design, Iittala. Colectiile binecunoscute Alvar Aalto, Ego, Nappula sau Kastelhemi pot fi achizitionate acum si in Romania. NeoGalateca este cel mai nou gallery-shop din Bucuresti, fiind integrat in spatiul cultural Galateca.  

Deschide Galeria

Legenda Iittala a fost scrisa de designeri finlandezi de talie internationala, precum Alvar Aalto, cel care a “eliberat” sticla de formele geometrice, Tapio Wirkkala si Kaj Franck, cei ce au revolutionat designul sticlei.

Povestea incepe in 1881, cand o fabrica de sticla era deschisa in oraselul cu acelasi nume din sudul Finlandei. La inceputul secolului XX, Iitala este una din primele companii de design ce va face trecerea de la stilul decorativ la cel functional. Arhitectii acestei marci, nu sunt altii decat pionierii designului modern si functional, Alvar Aalto, Aino Aalto si Kaj Franck. Filozofia lor era sa creeze obiecte frumoase si sa descopere noi forme.

In anii 1950 – 1960 Iittala va conduce o adevarata revolutie in design, in special al obiectelor din sticla. Pentru Iittala, orice piesa trebuie sa aiba atat un design atragator, care sa treaca proba timpului, cat si functionalitate. La Iittala, se pastreaza tehnicile traditionale de manufacturare. Astfel, fiecare vaza Alvar Aalto inseamna nu mai putin de sapte artizani, douasprezece etape de prelucrare, 1100 grade Celsius si o durata de 30 de ore.

Astazi in spatele designului Iittala se afla creatori celebri precum Alfredo Haberli, Klaus Haapaniemi si Harri Koskinen.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole