Restaurant Zama – O reinterpretare moderna a stilului traditional transilvanean

In ultima perioada am scris mai mult despre localuri din Bucuresti asa ca ne-am gandit sa diversificam putin si ne-am indreptat atentia spre Transilvania. Clujul are cateva localuri cu care se poate mandri. Printre ele este si Zama, acesta este o reinterpretare moderna a stilului traditional transilvanean. Mai multe am incercat sa aflam de la designerul Cosmin Todor, el este cel care s-a ocupat atat de partea ce tine de concept cat si de executia proiectului Zama.
Care este conceptul restaurantului Zama? Totul pleaca de la aceeasi idee pe care o regasim si in nume: simplitate. Zama e o combinatie de lucruri intre modern si traditional, intre industrial si elegant, intre metal si lemn, intre vechi si nou.
Care este conceptul restaurantului Zama? Practic, designul este unul al contrastelor, cu o pendulare intre elemente calde, aproape clasice (frontul barului) si elemente reci, aproape de industrial (retro barul si coloanele metalice), intre elemente vechi traditionale (farfuriile din gospodariile taranilor din Ardeal) si obiecte moderne (corpurile de iluminat), intre nuantele de albastru rece si nuantele calde de lemn, intre brut, rugos (caramida, pereti rasi) si neted, reflexiv (oglinzi, sticla, alama).
Care este conceptul restaurantului Zama? Toate acestea impreuna reusesc sa exprime ceva foarte simplu: un loc in care sa se simta bine toata lumea, toate categoriile sociale, etnice, intelectuale.
Ce materiale ati folosit? Lemn, metal, alama, ceramica, sticla transparenta, sticla reflexiva, piele naturala, caramida, materiale cu care lucrez aproape tot timpul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole