Restaurarea mobilierului, o alternativa eficienta unei noi amenajari

Care este primul gand care va vine in minte atunci cand vreti sa va renovati apartamentul? Nu stiti cum sa rasfoiti mai repede cataloagele marilor magazine de mobilier si sa va configurati in minte noi si noi moduri in care va puteti aranja apartamentul sau casa.

Deschide Galeria

Ceea ce este perfect normal. Insa, cum ar fi daca pentru o clipa ati lua in calcul si posibilitatea de a maximiza spatiul in care locuiti deja si sa ii schimbati infatisarea folosindu-va de mobilierul pe care il aveti. Cel mai probabil apartamentul in care locuiti este amenajat cu mobilier clasic, ramas mostenire fie de la cei care au locuit inainte in el, fie de la parintii vostri.

Vi se pare masiv, greoi si intens folosit, asadar aspectul lui nu este unul proaspat si elegant cum ar trebui de fapt sa fie. Propunerea noastra ar fi ca, inainte sa decideti ca toate piesele de mobilier pe care le aveti sa ia drumul donatiilor, vanzarii sau cosului de gunoi, sa incercati sa il restaurati.

Piesele de mobilier vechi au un iz aparte, sunt lucrate ingrijit, cu atentie si nu dau senzatia de mobila de serie cum da mobila contemporana. Este un aspect pe care nu ar trebui sa il ignoram pentru ca un interior elegant si rafinat are nevoie de acel iz unic, de camera amenajata cu gust si atentie.

In plus, dincolo de toate avantajele estetice ale acestui mobilier, mai exista un aspect demn de luat in considerare atunci cand decidem ce facem cu mobila din casa. Reconditionarea acestora pentru a improspata amenajarea unei case ar putea avea costuri mult mai mici decat mobilarea intregului spatiu cu piese noi.

Mai mult, cand vine vorba de reconditionare ganditi-va ca puteti nu numai sa redati aspectul initial, nou, al pieselor de mobilier, ci si sa le modificati pentru a va deservi spatiul mult mai bine. Puteti integra in unele piese spatii de depozitare sau puteti schimba materialul textil folosit in cazul unor scaune sau canapele etc.

Asadar, inainte de a lua decizii pripite, consultati un designer, evaluati mobilierul pe care il aveti in proprietate si inainte de a face planurile pentru o incapere complet noua, incercati sa reconfigurati amenajarea cu aceleasi piese pe care le aveti acum. Apelati apoi la un atelier de restaurare mobila, unde veti putea evalua costurile unui proiect de acest tip si va pot face si o estimare de timp pana sa va puteti muta in „casa noua”.

In cazul in care v-am convins sa mai dati o sansa mobilierului deja existent in casa dumneavoastra si vreti sa ii schimbati infatisarea cat mai repede la costuri corecte, noi va recomandam echipa SaveMob pentru orice nevoie ati avea. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole