Rulota cu flori – un curcubeu floristic cu un parfum splendid

Rulota cu flori este o florarie din Bucuresti, atipica prin infatisarea si prin atmosfera ei, cu un farmec vintage, aparte. Este un spatiu desprins din perioada anilor '60 care te transpune, imediat ce i-ai calcat pragul, intr-o lume idilica, plina de parfumul si culoarea florilor. I-am facut si noi cei de la Povestea Casei o vizita si am ramas placut impresionati de acest decor floral inedit. Asa ca va invitam si pe dumneavoastra sa pasiti in Rulota cu flori, o lume magica, suava, incarcata de emotie si reverie.

Deschide Galeria

Daniela Marin, proprietara acestei minunate florarii, este indragostita iremediabil de natura, este pasionata de flori si fascinata de epoci de mult apuse. Daniela a reusit sa transpuna toate acestea intr-un cadru de vis: cea mai speciala rulota retro. Cea mai mare provocare, in ceea ce priveste amenajarea, a fost transformarea rulotei intr-o florarie, pastrand toate elementele originale ale acesteia.

Conceptul este unic si creeaza ceva diferit pe piata romaneasca. Pregatirea buchetelor si a aranjamentelor florale se face intr-un cadru vintage, in care se gaseste parfumul natural al florilor, impletit, cu mult suflet, cu nostalgia trecutului.

Povestea rulotei este foarte interesanta si are la baza ei imbinarea perfecta dintre o afacere si o pasiune. Daniela a renuntat la slujba ei din domeniul juridic si a decis sa se intoarca la marea ei pasiune din copilarie – cea pentru flori.

Cursul de ikebana pe care Daniela l-a urmat i-a desavarsit talentul pentru aranjamente florale si i-a dezvoltat acele calitati care tin de partea estetica a lucrurilor, mai exact respectul fata de natura si meticulozitatea.

Rulota este model marca Avion, fabricata in perioada anilor '60. Daniela si sotul ei, Florian (un impatimit colectionar de masini si obiecte din acea perioada) au reusit, cu multa rabdare, sa o restaureze si sa o amenajeze aidoma unui veritabil incubator floral, de inalta tinuta si rafinament. 

Pasiunea familiei Marin pentru anii '60 s-a concretizat in colectionarea multor obiecte din acea perioada, de care amenajarea rulotei s-a bucurat din plin. Rulota cu flori este un proiect in care s-a investit foarte mult suflet, lucru vizibil prin multitudinea detaliilor pe care le intalnesti unde nici nu te-astepti: piticii colorati care ne intampia voiosi la intrarea in rulota, raftul cu ghivece incarcate de flori parfumate, masa si scaunele vintage din fata florariei care te imbie sa te asezi si sa te lasi vrajit de mirosul divin al florilor.

Oamenii care viziteaza Rulota cu flori sunt oameni care apreciaza frumosul si in forma lui naturala dar si in buchetele si aranjamentele pe care doresc sa le ofere celor dragi. Sunt oameni care gusta din plin atmosfera aparte pe care o creeaza Rulota prin decorul sau autentic si plin de viata.

Coincidenta face ca Rulota cu flori se afle pe o strada cu nume de floare, Brandusilor (la numarul 79,) intr-un cadru linistit, izolata cumva de galagia si agitatia a orasului. Va invitam si pe dumneavoastra sa-i faceti o vizita! Poate fi o escapada din ritmul nebun al orasului intr-o lume de basm, plina cu culoare si invaluita de parfumul divin al florilor. 

Citeste si Frudisiac – o cafenea scandinava pe meleaguri bucurestene

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole