Salon Golescu – Decor eclectic cu jazz pe fundal pentru un gastro-cocktail-bar din centrul Capitalei

Mergand pe filiera, ca sa spunem asa, localurilor fine recent am poposit si Salon Golescu. De cum i-am trecut pragul intamplarea a facut sa fim intampinati de celebra piesa Dave Brubeck – Take Five, fundal sonor cum nu se poate mai potrivit pentru un local de acest gen. Salon Golescu este un gastro-cocktail-bar sau mai simplu, un cocktail bar care completeaza oferta de bar cu un meniu urban, lejer de bucatarie.

Deschide Galeria

Amenajarea localului a durat patru luni, iar materialele folosite difera de la cupru, marmura, caramida, tapet embosat, oglinzi antichizate, candelabru de cristale, mozaic ceramic si paravane antice chinezesti pana la lemn reciclat precum cel de pe tavan care provine dintr-un hambar vechi de pa langa Sibiu. Cea mai mare parte a mobilerului a fost confectionat la o fabrica de langa Cluj, iar o alta parte a fost cumparat de la anticariat sau comandat din strainatate.

Decorul este cu siguranta unul eclectic care reuseste sa imbine mai multe zone intr-un spatiu restrans si open space: barul de marmura care este principalul punct de atractie al locatiei cu blatul de cupru si rafturile de sticle inalte pana in tavan, semineul cu canapelele si fotoliile de piele care formeaza un spatiu ideal pentru a sta la taclale cu o bautura fina si un trabuc, zona de langa intrare cu canapeaua lunga in stil “american diner” si nu in ultimul rand, preferata noastra, masa mare centrala supradimensionata special pentru a gazdui oameni care nu se cunosc si pe care faptul ca stau la aceeasi masa ii provoaca sa socializeze.

“Intregul concept a fost construit avand in minte barurile americane de la inceput de secol trecut, anii ’20-’30, saloanele frecventate de elita societatii unde cultura cocktailurilor inflorea pe ritmuri de jazz si swing. De aici si numele, Salon Golescu, format din alipirea a doi termeni, primul te trimite cu gandul la acel tip de stabiliment social iar al doilea face referire la strada pe care ne aflam si care  intamplator are si rezonanta „cu staif” pe care o cautam. “Gastro cocktail bar with exquisite cocktails, delicious tapas, electro music and eclectic atmosphere” – daca nu ma insel, aceasta descriere ne-a facut-o un oaspete strain intr-un comentariu pe un site de traveling si ne-a placut atat de mult incat am preluat-o ca atare”, ne spune unul dintre proprietari legat de specificul localului.

Despre arhitectul care a realizat amenajare proprietarul ne-a mai spus ca “facem parte din grupul oamenilor care nu au pretentia ca se pricep la tot si toate asa ca, firesc, am apelat la un arhitect de top si ii multumim si pe aceasta cale lui Cristian Corvin ca s-a intrecut pe sine.”

Salon Golescu este vizitat in special de oaspeti tineri atat in acte dar mai ales la suflet, cu un stil de viata urban, firi deschise, care nu se tem sa imparta o masa mare cu altii si carora li se pare ‘cool’ sa manance la bar. Sunt persoane care cauta alternative la zonele deja consacrate de petrecere a timpului liber din Bucuresti si care se bucura sa descopere o astfel de zona fix in centrul cultural al orasului, in „midtown” cum spun americanii. In egala masura aici vin si straini datorita vecinatatii a doua hoteluri cu renume global.

In final cei de la Salon Golescu ne-au mai spus: “suntem permanent in cautarea unor idei noi pentru a oferi o experienta diferita celor care ne viziteaza. In acest moment organizam cu caracter permanent concerte de jazz in fiecare Joi sub sloganul „Thursady Night Live” iar in fiecare vineri si sambata avem DJ care mixeaza in zona electro-swing, electro-jazz, funk si cam tot ce e ‘old school’ reinterpretat pe bit modern. Din toamna vom extinde zona evenimentelor cu doua noi concepte, intre care unul bazat pe socializarea dintre oaspeti.” 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole