Salon Golescu – Decor eclectic cu jazz pe fundal pentru un gastro-cocktail-bar din centrul Capitalei

Mergand pe filiera, ca sa spunem asa, localurilor fine recent am poposit si Salon Golescu. De cum i-am trecut pragul intamplarea a facut sa fim intampinati de celebra piesa Dave Brubeck – Take Five, fundal sonor cum nu se poate mai potrivit pentru un local de acest gen.
Salon Golescu este un gastro-cocktail-bar sau mai simplu, un cocktail bar care completeaza oferta de bar cu un meniu urban, lejer de bucatarie.
Amenajarea localului a durat patru luni, iar materialele folosite difera de la cupru, marmura, caramida, tapet embosat, oglinzi antichizate, candelabru de cristale, mozaic ceramic si paravane antice chinezesti pana la lemn reciclat precum cel de pe tavan care provine dintr-un hambar vechi de pa langa Sibiu. Cea mai mare parte a mobilerului a fost confectionat la o fabrica de langa Cluj, iar o alta parte a fost cumparat de la anticariat sau comandat din strainatate.
“Intregul concept a fost construit avand in minte barurile americane de la inceput de secol trecut, anii ’20-’30, saloanele frecventate de elita societatii unde cultura cocktailurilor inflorea pe ritmuri de jazz si swing. De aici si numele, Salon Golescu, format din alipirea a doi termeni, primul te trimite cu gandul la acel tip de stabiliment social iar al doilea face referire la strada pe care ne aflam si care intamplator are si rezonanta „cu staif” pe care o cautam.
Decorul este cu siguranta unul eclectic care reuseste sa imbine mai multe zone intr-un spatiu restrans si open space: barul de marmura care este principalul punct de atractie al locatiei cu blatul de cupru si rafturile de sticle inalte pana in tavan, semineul cu canapelele si fotoliile de piele care formeaza un spatiu ideal pentru a sta la taclale cu o bautura fina si un trabuc, zona de langa intrare cu canapeaua lunga in stil “american diner” si nu in ultimul rand, preferata noastra, masa mare centrala supradimensionata special pentru a gazdui oameni care nu se cunosc si pe care faptul ca stau la aceeasi masa ii provoaca sa socializeze.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole