fbpx

Sarea in bucate – amintirea unei pravalii de odinioara

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Intr-o plimbare pe bulevardul Carol din Bucuresti veti intalni o cladire incarcata de istorie cu o fatada superba si cu o arhitectura pe masura. Aici se afla Sarea in bucate, o bacanie, cu mirodenii, uleiuri si produse bio pe care merita sa o explorati atat pentru produsele de calitate cat si pentru decorul autentic.

Deschide Galeria

Amenajarea este semnata de arhitectii de la Miso Architects, iar numele ne aminteste de basmul lui Petre Ispirescu, Sarea in bucate. De indata ce pasesti in interior, simti ca ai intrat intr-un loc deosebit cu un aer rustic, de unde zeci de borcanele si ghivece cu plante aromatice iti zambesc de pe rafturile minutios amenajate.

Spatiul ne duce cu gandul la pravaliile de odinioara. Caldura lemnului de pin este cea care te invaluie de la primii pasi. O tejghea lunga, inchisa cu usi lamelare serveste ca spatiu de servire, decorata cu borcane de sticla, un mojar vechi si tavite de lemn pentru degustare. In spatele tejghelei se afla un mobilier in trepte care permite expunerea unui numar mare de produse, in diferite tipuri de recipiente.

Desi mic, spatiul este suficient pentru functiunea dorita. In plus, inaltimea considerabila a incaperii, de aproximativ 4 metri, are un rol esential in aceasta amenajare. Arhitectii au optat pentru crearea unui perete accent, vopsindu-l intr-o culoare vesela care sa contrasteze placut cu nuanta naturala a lemnului si cu cea a produselor expuse. Tot pe acest perete se afla asezat numele magazinului, iar sub el, pe masca de calorifer, diferite tipuri de sare.

In capatul opus, vom gasi un ansamblu de ladite de lemn folosite ca suport atat pentru produse cat si pentru cateva decoratiuni precum ghivece, colivii sau felinare. O scara sprijinita pe doua bare de metal asigura accesul catre partea superioara a acestui decor. In plus, de o parte si cealalta a laditelor, vom gasi expuse, in rafturi speciale, ghivece cu plante aromatice.

Vitrinele te imbie sa treci pragul magazinului. Ele sunt decorate cu colivii cu plante, felinare, o roaba, un cantar si saci cu produse. Si pentru a completa tematica de basm, etichetele, cartile de vizita chiar si o multitudine de obiecte au integrate diferite citate si cuvinte din povestea cu acelasi nume.

Pe noi ne-a convins sa le facem o vizita cat mai curand si sa ne delectam cu produse din cele mai gustoase si cu o atmosfera desprinsa din timpurile de alta data. Va invitam si pe voi! 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...