Scaunul Eames – o solutie versatila pentru orice decor

Creatie a celebrilor soti Charles si Ray Eames, in anii 1950, scaunul Eames, initial cunoscut ca DSW Fiberglass, este o piesa de mobilier folosita in continuare pe scara larga in amenajarile interioare.

Deschide Galeria

Designul sau este mai contemporan ca oricand, fiind o solutie versatila pentru multiple tipuri de decor. A fost primul scaun din plastic produs in masa. Modelele din prezent reproduc designul original intocmai. Structura simpla, supla este unica si avangardista deopotriva. Scaunul preia forma corpului, designul fiind chiar inspirat de trupul uman in pozitie sezanda. Forma scaunului este benefica pentru cei care prezinta dureri de spate sau diverse afectiuni ale coloanei, intrucat sustine o pozitie corecta.

Scaunul Eames este confortabil si durabil, fiind potrivit oricarui stil. Practic si elegant in acelasi timp, este optiunea multor designeri care il aleg pentru usurinta cu care il pot integra atat intr-un stil contemporan cat si intr-o amenajare rustica sau scandinava.

Scaunul Eames combina trei materiale intr-un singur produs: fibra de sticla, otel cromat si lemn. Ulterior, pentru a limita costurile productiei, replicile au fost create din plastic si lemn, ajungand pana in prezent la variante sustenabile, din materiale reciclabile. Cea mai cunoscuta culoare pentru sezut este albul, insa replicile au fost create in aproape toate culorile. Modelele cu negru sunt o varianta moderna, deseori folosita, si asortata cu alte elemente negre din camera.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole