Secretele amenajarii unui apartament luminos in stil scandinav

Popularitatea castigata de apartamentele decorate in stilul scandinav a dat nastere catorva linii usor de urmat de catre toti cei care doresc sa isi amenajeze locuinta in spiritul designului nordic. 

Deschide Galeria

Secretele succesului sunt intr-o mare masura caracterizate de simplitate, iar atmosfera unui spatiu care pare ca se afla in aer deschis este construita prin abundenta albului imaculat. In aceasi masura, simplitatea si functionalitatea sunt caracteristicile distinctive ale oricarui apartament decorat in stilul scandinav. 

Apartamentul pe care vi-l prezentam se afla intr-o zona rezidentiala din Gothenburg, Suedia si este un excelent exemplu de decor nordic integrat intr-un spatiu de mici dimensiuni. 

Succesul acestui proiect a permis o planificare eficienta a mobilierului in apartamentul care nu exceleaza prin spatialitate. Astfel, livingul si zona pentru luat masa au fost combinate cu zona bucatariei, intr-un open space care iese din anonimat prin abundenta de elemente decorative plasate pe pereti si pe tavan.

In aceasta amenajare, albul nu imbraca doar peretii, ci constituie baza pentru toate celelalte culori de pe mobilier sau din elementele decorative. 

Pentru a dilua abundenta albului, designerii au ales cateva elemente de inspiratie rustica precum cosurile, clantele usilor, scaunele din zona de dining si designul dulapurilor din bucatarie care se completeaza intr-un mod armonios. 

Albul excesiv poate crea deopotriva o atmosfera rece in spatiile decorate in stilul scandinav. Astfel, o portiune de perete sau o intreaga camera care asigura trecerea poate fi vopsita intr-o culoare calda sau in gri pentru a adauga o doza de caldura acestora. 

Tapetul din bucatarie cu imprimeu floral in alb si gri, dormitorul decorat in nuante pastelate accentuate cu accente de albastru si gri, negrul prezent in living si ramele albe cu imagini ale Atlanticului, sunt elemente ale designului scandinav care au fost lucrate in detaliu.

Dormitorul are propriul stil, facandu-se astfel o evidenta distinctie intre acesta si restul apartamentului. Imagini inramate in care sunt surprinse activitatile preferate decoreaza peretii intr-un mod subtil si ii construiesc acestuia personalitatea.

Sursa foto: design-homes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole