Septembrie, distractia din gradina continua

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Afara incepe sa fie racoare, frunzele au inceput sa paleasca, unele flori s-au uscat, iar gutuile au inceput sa se ingalbeneasca, iata cateva semne care ne arata ca toamna incepe sa se instaleze. Chiar daca gradina incepe sa-si piarda din prospetime tot mai sunt inca lucrari de facut, lucrari care ne pot face sa uitam nostalgia verii care tocmai a trecut.

Deschide Galeria

Luna septembrie este, prin excelenta, timpul pentru culesul roadelor: struguri, piersici de toamna, mere, pere, cartofi, morcovi, ceapa de apa, patrunjel, castravetii, dovlecei, fasolea de toamna etc., aceasta fiind o activitate care o ofera satisfactii pe de o parte, iar pe de alta va poate rapi mult timp.

Una din principalele activitati care se fac in luna septembrie este recoltarea  semintelor sau roadelor, si curatarea gradinii de plantele uscate. In cazul in care sunt plante perene dar care nu rezista pe perioada iernii (de exemplu: begonii, gladiole, tuberoze, dalii, etc.) bulbii acestora se scot, se planteaza in ghivece cu pamant si apoi se asaza in beciuri sau alte locuri uscate si intunecoase.

Pe langa continuarea lucrarilor curente de ingrijire a gradinii, tot in luna septembrie se practica si altoitul trandafirilor, iar cele mai eficiente plantari ale bulbilor de zambile, lalele si narcise se fac tot acum.

Pe masura ce terenul se elibereaza de vechile culturi, pregatirea acestuia se mai face si prin efectuarea araturii, afanare, nivelare si fertilizare.

In cazul pomilor fructiferi sau a arbustilor ornamentali ce necesita tunderi este recomandat sa faceti aceste activitati tot in luna septembrie pentru a permite crengilor taiate sa se vindece inainte de venirea iernii, cand degeraturile ar putea afecta planta.

In cazul in care vreti sa aveti in gradina dumneavoastra plante vesnic verzi, chiar si iarna, puteti sa plantati anumite specii care rezista la frig: tuia, ienuperul sau bradul. Este cunoscut faptul ca cel mai prielnic moment pentru plantarea pomilor sau a arborilor este toamna, la sfarsitul lui septembrie putand incepe fara nici o grija procesul de plantare.

De asemenea, tot la inceputul lunii septembrie se seamana si ridichiile de luna. Alegeti asadar o zona mai insorita din gradina dumneavoastra si plantati aici ridichii, iar peste putin timp va veti putea bucura de legume proaspete. 

Sursa foto rhonestreetgardens.com

Reclama

Articole noi

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...