Seri de film UrbanEye la Zilele Arhitecturii din Cluj-Napoca

Traim intr-o lume care se afla intr-o continua miscare, iar omul trebuie sa se adapteze din mers la noile schimbari care apar. Din multitudinea de intrebari care domina timpurile moderne cine poate sa ne spuna la cate ceva despre importanta arhitecturii in viata de zi cu zi si despre adaptabilitatea omului la spatiul construit?! Nu este o intrebare retorica. De aceea va invitam la Cluj pentru a viziona cateva filme tematice care vor rula in cadrul evenimentului “Zilele Arhitecturii” – Building Roots in perioada 11-17 mai 2015.
Evenimentul reprezinta o manifestare culturala care are ca scop ridicarea nivelului culturii profesionale a studentilor arhitecti, arhitectilor, respectiv pasionatilor de arhitectura, si face posibil ca arhitectura sa fie cunoscuta si de publicul larg precum cetatenii obisnuiti ai orasului sau alti oameni interesati de subiect. In intervalul 11-17 mai vor avea loc numeroase evenimente, iar programul exact in gasiti aici.
Miercuri, 13 mai, ora 21:00, Cinema ARTA(str. Universitatii nr.3) va rula filmul Ruina in regia lui Markus Lenz. Iata un mic rezunat: in Caracas, un turn de birouri cu 45 de etaje – o ruina moderna generata de colapsul economiei venezuelene abandonat – devine locuinta pentru 750 de familii, un slum dezvoltat pe verticala, un spatiu recuperat, un cartier autogestionat.
Vineri 15 mai, ora 21:00, ZA Hub (str. Stefan cel Mare nr. 18) va rula filmul Microtopia in regia lui Jesper Wachtmeister. Iata si o mica descriere a filmului: case mici, portabile ca reactie la traiul in spatii mari si stilul de viata al nomadului modern pentru care experienta unica, peisajul si atmosfera sunt poate mai importante ca dimensiunea, stabilitatea si permanenta unei locuinte.

Articole noi

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...