Sfaturi de amenajare pentru bai mici

Reclama

Pentru multi dintre noi, aflati la inceput de drum, prima casa inseamna un apartament de 60-70 de metri patrati in care incercam sa fim creativi si mai ales eficienti in utilizarea spatiului. Baile sunt unele dintre cele mai problematice spatii, in special daca vorbim de o familie de trei persoane care au acces la un singur grup sanitar. Pe masura ce ne extindem familiile, nevoile sunt din ce in ce mai complexe, iar solutiile de depozitare din ce in ce mai dificil de implementat in acelasi spatiu. Iata cateva idei prin care va puteti redecora baia pentru a parea mai mare si pentru a putea avea acces usor la tot ceea ce aveti nevoie. 


Deschide Galeria

Liniile simple si paralele sunt o idee stralucita pentru a crea iluzia de spatiu continuu si prelungit. Chiuvetele rotunde si cabinele de dus rotunde, desi in esenta par ca sunt mai mici decat cele patrate, in realitate nu fac decat sa creeze linii care nu sunt de folos in economisirea spatiului, cu exceptia cazului in care mobilierul de baie este unul facut pe comanda si care tine cont de aceste corpuri rotunjite.

Si baile mici pot avea parte de cada. Gasiti cea mai buna cada pentru baia dumneavoastra, de preferat sa o inziditi si nu va abtineti de la dorinta de a va relaxa doua ore citind invaluiti de spuma. Daca aveti un sistem de scurgere bine pus la punct, nu aveti nevoie neaparat de perdea de dus care ar fura din spatiu odata ce este trasa.  

Mutati masina de spalat in bucatarie. Daca apartamentul o permite, nu inghesuiti masina de spalat tot in baie. De asemenea, daca aveti lucruri pe care nu le folositi zilnic, cum ar fi prosoape de rezerva, anumite produse cosmetice, foehnuri speciale, produse de curatat baia, nu le tineti acolo. Creati-le un loc special in debara sau gasiti o solutie de depozitare in imediata vecinatate a baii. Ceea ce folositi insa in fiecare zi trebuie stocat cat mai inteligent. Va recomandam sa folositi intreaga inaltime a baii. Depozitati pe verticala mai mult decat pe orizontala. 

Folositi mult alb si culori pastelate alaturi de oglinzi mari pentru a crea iluzia unui spatiu cat mai mare. Nu optati pentru albastru inchis, tonuri pamantii sau negru daca nu aveti o baie mare pentru ca va veti simti sufocat si deloc inviorat dimineata. 

Articole noi

Bucura-te de serile de vara in mansarda, fara tantari

Cum aerisești camerele de la mansardă și ții departe...

Apartament de trei camere amenajat in nuante pastelate pentru o familie tanara din Bucuresti

Povestea de astazi are ca protagonist un apartament de...

Amenajare zona de zi pentru un cuplu de tineri – Casa in stil scandinav

Proiectul a vizat intr-o prima etapa doar parterul casei,...

Locuinta de 38 mp amenajata modern in nuante de bej

Desi suna putin (masurat in metri patrati), suprafata acestui...

Acessorii pentru un plus de confort in dormitor

Fie ca ne dorim un somn mai bun ori...