Sfaturi pentru alegerea caloriferului

Fara doar si poate, caloriferul reprezinta unul din cele mai importante elemente ale oricarui apartament. Daca vreti sa schimbati caloriferele vechi sau vreti sa va construiti o casa si va ganditi ce sistem de incalzire sa va instalati, cautarea caloriferului potrivit nu este intotdeauna simpla.

Deschide Galeria

De asemenea pentru ca sistemul de incalzire sa aiba un randament bun este necesara o izolatie buna a peretilor si ferestrelor. Dar daca ati trecut peste aceasta faza si aveti o izolatie corespunzatoare trebuie sa mai stiti ca exista trei tipuri de calorifere:

1. Din fonta

Sunt cele mai cunoscute si au cea mai mare durata de viata dintre toate cele trei tipuri. Sunt foarte eficiente din punct de vedere al emanarii caldurii si sunt foarte rezistente la lovituri. Sunt mai grele iar volumul de apa este de asemenea foarte mare, consumand mai mult agent termic decat celelalte tipuri de calorifere. Necesita vopsire periodica si sunt greu de manevrat din cauza greutatii lor.

2. Din aluminiu

Radiatoarele din aluminiu au o durata de viata intre 10 si 20 de ani, se incalzesc foarte repede si consuma mai putin agent termic in comparatie cu caloriferele din fonta. Au o greutate redusa ceea ce le face usor de manevrat, un aspect de asemenea foarte important, este ca sunt mai ieftine in comparatie cu celelalte tipuri.

Citeste si Semineul – centrul artistic al livingului

3. Din otel

Caloriferele din otel distribuie rapid caldura datorita inertiei termice scazute, sunt usor de manevrat si montat. Aceste tipuri de calorifere sunt cel mai compatibile cu centralele termice de apartament. Singurul dezavantaj este reprezentat de faptul ca au cea mai mica durata de viata, intre 5 si 10 ani, iar apa din calorifere, daca nu este tratata cu anumite substante poate duce la afectarea acestora iar in timp la degradare.

Dupa ce ati ales caloriferul potrivit este important ca si montarea acestuia sa fie de calitate, de aceea va recomandam sa apelati la o firma specializata pentru un montaj profesional.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole