Sfaturi pentru alegerea corecta a veiozei

In cazul in care intentionati sa achizitionati pentru prima oara o veioza, trebuie sa tineti seama de cateva detalii pentru a fi functionala si pentru a se integra perfect in decor. Daca o folositi doar ca obiect decorativ marimea veiozei nu prea conteaza, dar daca o folositi pentru citit trebuie sa trebuie sa va ganditi ce intensitate ati vrea sa aiba lumina si mai ales locul unde vreti sa o asezati.

Deschide Galeria

Veioza trebuie sa fie in armonie cu celelalte obiecte din camera. O lampa prea mare sau prea mica poate oferi destula lumina dar este importat si cum se produc umbrele. O umbra neportivita poate crea o senzatie de dezechilibru in intreaga incapere. Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont pentru o alegere corecta a veiozei.

Indiferent unde ai amplasa lampa (pe jos sau pe o masuta), marginea inferioara a umbrei facuta de abajur trebuie sa ajunga in dreptul urechii. Altfel este posibil ca lumina sa va bata in ochi sau sa nu pice pe partea unde ati avea nevoie. Exista si becuri speciale (cu bulb) pentru veioza care va permit sa ajustati nivelul de lumina.

Citeste si Benzile cu LED-uri, noul trend in iluminarea casei

Materialul din care este fabricat abajutul (partea care acopera becul) poate determina densitatea umbrei, poate crea o umbra transparenta sau opaca. Va sfatuim sa alegeti un material care sa se potriveasca cu decorul camerei. De asemenea conteaza foarte mult si cat de grea este o veioza, una prea usoara s-ar putea darama la cea mai mica atingere.

Cele mai recomandate sunt veiozele clasice, din fier sau aluminiu, cu brat rotativ ajustabil, care sunt disponibile in diferite culori si modele. Sunt concepute special pentru citi dar,datorita desing-ului lor simplu, se potrivesc si pentru a fi puse in dormitor.

Este interesant este ca in unele culturi (de exemplu cea scandinava) nici nu se foloseste iluminatul clasic, din tavan, ci sunt plasate veioze in diferite parti ale camerei care sunt pornite la nevoie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole