Sfaturi pentru curatenie rapida

Sunt foarte putin oameni carora le place sa faca curatenie in intreaga casa si sunt si mai putini cei care stiu cum sa o faca si in mod eficient si foarte rapid. Tocmai aici intervenim noi si incercam sa iti dam cateva sfaturi practice pentru o curatenie rapida in intreaga casa.

Deschide Galeria

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este ca ar trebui sa ii implici pe toti membrii familiei in actiune de curatenie, deoarece timpul se va scurta foarte mult, iar casa ta va fi luna fara un efort prea mare.

Stersul prafului

Praful se strange in mod constant si indiferent de curatenia pe care o tii in casa, acesta isi va face mereu aparitia, uneori chiar si peste noapte. Pentru a sterge praful mai eficient, nu il lasa sa se adune si foloseste o carpa din material electrostatic pentru o curatire mai buna si de lunga durata.

Podele

Podele trebuie bine aspirate inainte de a fi spalate si astfel te vei asigura ca totul va fi curat complet. Pentru o eficienta spalare a podelelor, foloseste substante destinate fiecarui material in parte si asigura-te ca pragurile de intrare in orice incapere sunt destul de inalte pentru ca mizeria sa nu se imprastie in mod constant.

Detaliile

Se spune ca cele mai rele lucruri se afla in detalii. Acesta este cazul si cand vorbim de mizerie, deoarece trebuie curatete toate crapaturile, plintele si colturile intunecate si in asa fel, curatenia va fi pastrata mai mult timp.

Geamurile

Nu trebuie sa astepti ca geamurile si oglinzile sa fie acoperite de praf, ulei si grasime pentru a le curata. Daca stergi saptamanal, chiar si superficial geamurile si oglinzile cu hartie, nu va mai trebui niciodata sa depui un effort atat de mare cand se apropie curatenia de sarbatori.

Dezordine

Nu lasa dezordinea sa devina noua ordine din casa. De fiecare data cand vezi ceva care se afla intr-un loc unde nu ar trebui sa fie prezent, pune-l in spatiul destinat si astfel vei preveni mizeria si dezordinea din intraga casa.

Curata dupa tine

De fiecare data cand termini de mancat, cand te schimbi sau te pregatesti sa iesi in oras, ai grija ca totul sa fie pus la loc si sa lasi o camera sau un spatiu asa cum le-ai gasit initial.

Sursa Foto: Cleaning Dolls

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole