Sfaturi pentru decorarea tematica a camerei de copil

Unul dintre cele mai bune feluri de a decora o camera de copil este de a decora cu o tema sau o paleta de culori in minte. Iata cateva ponturi pentru a decora tematic o camera de copil, fie ca e pentru o fetita sau pentru un baietel.


Deschide Galeria

1. Uita-te in cartile preferate ale copilului tau, in reviste si chiar si pe internet ca sa gasesti inspiratie pentru o tema.

2. Daca ai mai multi copii ar trebui sa implici si copilul mai mare in proiect pentru a gasi idei noi, pentru a alege culorile preferate sau sporturile preferate si interesele artistice sau ce personaje din carti sau filmele care ii plac.

3. Cumpara materiale, tapet sau hartie pentru a intari tema aleasa. Alege un imprimeu principal care sa dea tonul intregii camere.

4. Alege o culoare de fundal pe care o folosesti pentru pereti, tavan si podea, ghidandu-te dupa imprimeul ales.

5. Alege un punct focal al camerei. Majoritatea accentueaza patul, dar poti sa accentuezi si un raft sau un perete pictat, o zona de joaca decorata. Punctul focal trebuie sa intareasca aceeasi tema aleasa.

6. Fii creativ cand selectezi elementele decorative. Daca ii place tenisul leaga o plasa la capul patului si aranjeaza rachete de tenis (preferabil cumparate la mana a doua ca sa fie cat mai ieftine) in jurul acesteia, foloseste mingi de tenis in tot felul de combinatii.

7. Foloseste cearceafuri care sa mearga si cu schema de culori si cu tema aleasa.

8. Ai grija sa pastrezi un loc in care copilul sa isi poata agata operele de arta, colectiile si proiectele, poate sa fie un raft pozitionat strategic sau un afisaj pe perete.

9. Intr-o camera tematica, fiecare culoare, material sau imprimeu ar trebui repetat in cel putin trei locuri pentru ca tot aranjamentul sa fie coerent.

Articole noi

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...