Renovarea bucatariei este necesara atunci cand aceasta se transforma in centrul tuturor activitatilor casei. Cand familia se reuneste pentru a ajuta la gatit si apoi la servitul mesei, bucataria se transforma intr-un loc animat, care de cele mai multe ori este mai mult decat un loc dedicat gatitului.

De aceea renovarea bucatariei trebuie sa tina cont de cateva idei pentru a putea imbina conditiile deja existente si lucrurile care trebuie imbunatatite.

Bucataria ar trebui sa reflecte o parte din stilul vostru si sa integreze in restul decorului din casa. Insa, mai important de atat este sa identifici acele materiale, culori si stilul care iti plac, dar care se si potrivesc cu dimensiunile si configuratia existenta. Alegerea mobilierului, distribuirea zonelor de lucru din bucatarie, alegerea electrocasnicelor potrivite reprezinta etape esentiale pentru ca amenajarea sa fie una reusita. Planifica cu atentie toate cele pe care le vei integra in bucatarie. Intr-un spatiu mic exista mereu riscul sa aglomerezi incaperea. In locul unui aragaz care ocupa spatiu, poti opta pentru o plita incorporabila pe gaz si un cuptor incastrat in mobilier si astfel castigi mai mult loc pentru frigider.

Calitatea e importanta in orice accesoriu pentru decor. In cazul robinetilor si a chiuvetei, noi te sfatuim sa nu faci rabat de la calitate. Zona de spalare este importanta in bucatarie, pentru ca o parte din activitatea de gatit se petrece aici. De aceea, trebuie sa ai robineti care nu se vor coroda sau rugini doar dupa cateva luni de la cumparare si care nu vor necesita interventia unui instalator pentru a schimba tevile prea fragile. 

Daca in acest moment esti nemultumit de aspectul bucatariei si simti ca ceva trebuie schimbat, este probabil nevoia de a avea fluenta si de a accesa mai usor lucrurile si obiectele de care ai nevoie cand gatesti. Blatul de lucru sau masa ar trebui sa-ti fie la indemana precum si chiuveta, aragazul si frigiderul. Adaugam aici si ustensilele pe care le folosesti in mod constant. Gatitul este o activitate care se petrece in fiecare zi, de aceea e bine sa ai toate lucrurile necesare la indemana pentru ca munca ta sa fie macar din punctul acesta de vedere, mai usoara.

Daca spatiul permite, poti sa iei in considerare si alte aspecte pe care sa le aduci in bucatarie, cum ar fi un loc pentru mesele in familie sau chiar un birou pentru orele cand muncesti de acasa.

Insa cel mai important aspect pentru renovarea bucatariei este ca timpul si banii investiti sa fie pe masura cerintelor si dorintelor tale. Spor la treaba! 

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii