Sfaturi pentru schimbarea draperiilor

Schimbarea draperiilor din casa este deseori vazuta ca o povara, atat la alegerea culorii si a modelului, cat si la montarea propriu-zisa a acestora. Dar urmand cateva sfaturi potrivite puteti trece peste acest disconfort al schimbarii si va puteti apuca de treaba. Draperiile au un rol important atat din punct de vedere estetic cat si functional in decorarea caminului, alegerea lor poate schimba cu totul aspectul intregii incaperi. Un exemplu: draperille pentru camerele mici trebuie pozitionate cat mai aproapte de tavan pentru a le face sa para cat mai inalte si mai spatioase.

Deschide Galeria

Cand alegeti materialul draperiei incercati sa potriviti culoarea cu celelate obiecte decorative ale camerei: mobila, tapetul, covorul sau parchetul. Trebuie avut in vedere si atmosfera pe care vreti sa o creati in incapere. Pentru un dormitor ar fi bune niste draperii care sa obtrueze bine lumina pentru un somn mai bun, si un model nu foarte incarcat pentru a nu fi deranjant pentru ochi.

Dupa ce v-ati hotarat ce model vreti si mergeti sa cumparati materialul tineti cont, atunci cand masurati, de proportiile camerei si de proportiile ferestrei. Si este de asemenea important sa va ganditi pe ce suport ati vrea sa le montati: sina sau galerie.

Citeste si Cum sa alegi draperiile si perdelele potrivite pentru casa ta

 

In general trebuie avut in vedere gradul de incretire a suprafetei finale. De exemplu pentru un geam de 2 metri acoperit cu un material gros al draperiei, cantitatea necesara finala este de 4 metri, deci dublu. Este nevoie de atentie pentru ca, in final, cantitatea de material pe care trebuie sa o achizitionam este necesar sa contina rezervele pentru tivuri si sa fie suficienta pentru a acoperi intreaga inaltime a geamului.

In concluzie trebuie sa va gandit ca niste noi draperii schimba cu totul infatisarea camerei, va pot pune in valoare anumite calitati ale incaperii sau vi le poate estompa, important este sa va gasiti stilul care vi se potriveste.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole