Sfaturi pentru spații mici: cum poți amenaja un living open space

Living-ul open space este o opțiune populară pentru mulți proprietari de locuințe cu spații mici. Combinația între sufragerie, bucătărie și uneori și zona de dining poate crea o atmosferă aerisită și spațioasă într-un apartament mic.

Cu toate acestea, amenajarea acestui tip de living poate fi o provocare, mai ales atunci când vine vorba de a crea un spațiu funcțional și bine organizat. Dacă te afli în această situație, iată câteva sfaturi pentru a-ți amenaja livingul open space în mod eficient:

 

Utilizează mobilier modular pentru a optimiza spațiul

 

Atunci când amenajezi un living open space într-un spațiu mic, este esențial să folosești mobilier modular. Alegerea unui set de canapele modulare și fotolii cu dimensiuni compacte te va ajuta să economisești spațiu în mod inteligent.

 

Optează pentru fotolii care pot fi pliate sau care au depozitare integrată pentru a putea gestiona eficient spațiul pe care-l ai la dispoziție. De asemenea, utilizează rafturi și biblioteci modulare pentru a crea spații de depozitare verticală și pentru a evita supraaglomerarea.

 

Alege o masă de dining extensibilă

 

Una dintre cele mai importante piese de mobilier dintr-un living open space este masa de dining. Optează pentru o masa dining extensibilă, care poate fi adaptată în funcție de numărul de persoane prezente la masă și care poate fi pliată pentru a economisi spațiu atunci când nu este folosită.

 

În plus, poți alege o masă cu picioare din metal sau sticlă transparentă pentru a crea o senzație de spațiu deschis și pentru a oferi un aspect modern livingului tău.

 

Alege mobilier multifuncțional

 

Într-un living open space mic, este esențial să profiți la maximum de fiecare centimetru pătrat. Alege piese de mobilier multifuncționale, cum ar fi fotolii care se transformă în pat sau comode pentru living care oferă spațiu de depozitare suplimentar.

 

De asemenea, poți opta pentru mese de cafea extensibile sau care au sertare pentru a putea stoca obiecte mici și a evita dezordinea.

 

Folosește oglinzi pentru a amplifica senzația de spațiu

 

Oglinzile sunt un truc excelent pentru a amplifica senzația de spațiu într-un living open space mic. Plasează oglinzi mari pe peretele opus ușii de intrare pentru a reflecta lumina naturală și a crea impresia de spațiu.

 

De asemenea, poți amplasa oglinzi pe suprafețele de mobilier sau pe pereți pentru a reflecta mai multă lumină și pentru a oferi un aspect mai luminos și mai deschis întregului living.

 

Folosește culori deschise și luminoase

 

Alegerea culorilor potrivite poate face o diferență semnificativă într-un living open space mic. Optează pentru culori deschise și luminoase pentru pereți și mobilier pentru a crea o senzație de spațiu și lumină. Culorile pastelate sau tonurile neutre pot oferi un aspect aerisit și elegant.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole