Sfaturi privind amenajarea zonei pentru luat masa în exteriorul casei

Crearea unei zone de luat masa confortabile și primitoare în aer liber poate transforma grădina sau terasa dumneavoastră într-un spațiu de relaxare și distracție pentru familie și prieteni.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să amenajați o zonă perfectă pentru luat masa în exterior:

Alegerea locației:

Gândiți-vă la spațiu: Alegeți o locație care are suficient spațiu pentru o masă, scaune și alte mobilier dorit, ținând cont de circulație și acces.

Orientare: Optați pentru o zonă cu umbră parțială sau totală, mai ales în timpul zilelor călduroase. Puteți folosi o copertină, umbrele etc.

Priveliște: Alegeți o locație cu o priveliște plăcută a grădinii, terasei sau a altor elemente din jur.

Proximitate: Gândiți-vă la proximitatea zonei de luat masa de bucătărie, grătar sau alte zone de interes pentru a facilita accesul și servirea meselor.

Alegerea mobilierului:

Masă: Alegeți o masă din materiale rezistente la intemperii, cum ar fi lemnul tratat, metalul sau plasticul. Dimensiunea mesei ar trebui să fie proporțională cu spațiul disponibil și cu numărul de persoane care vor lua masa simultan.

Scaune: Optați pentru scaune confortabile și rezistente la intemperii, din materiale similare cu masa. Puteți alege scaune cu spătare sau taburete, în funcție de preferințe.

Alte elemente: Puteți adăuga alte elemente de mobilier, cum ar fi o bancă, un șezlong sau un balansoar, pentru a crea o zonă mai relaxantă și primitoare.

Decorațiuni și accesorii:

Textile: Folosiți perne decorative, fețe de masă și șervețele pentru a adăuga culoare și personalitate zonei. Alegeți materiale rezistente la intemperii și ușor de întreținut.

Plante: Amplasați ghivece cu flori sau plante în jurul zonei de luat masa pentru a crea o atmosferă naturală și plăcută.

Iluminat: Adăugați lumini solare sau ghirlande pentru a crea o ambianță romantică sau festivă în serile de vară.

Accesorii: Puteți decora zona cu accesorii decorative, cum ar fi statuete, vaze sau tablouri, pentru a-i conferi un stil personalizat.

Considerații suplimentare:

Podeaua: Alegeți o podea rezistentă la intemperii, cum ar fi betonul, piatra sau lemnul tratat. Puteți folosi și covoare de exterior pentru a adăuga confort și culoare.

Protecție împotriva insectelor: Instalați plase de țânțari sau utilizați lumânări citronella pentru a vă proteja de insecte în timpul meselor în aer liber.

Sistem de sunet: Puteți instala un sistem de sunet exterior pentru a vă bucura de muzică sau de alte sunete relaxante în timp ce luați masa.

Gril sau bucătărie de vară: Amplasarea unui grătar sau a unei bucătării de vară în apropierea zonei de luat masa poate facilita prepararea meselor în aer liber.

Amenajarea unei zone de luat masa în exterior poate fi un proiect distractiv și plină de satisfacții. Urmând aceste sfaturi și folosindu-vă creativitatea, veți crea un spațiu perfect pentru a vă bucura de mese delicioase și de momente plăcute alături de cei dragi în aer liber.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole