6 sfaturi utile pentru amenajarea casei

Despre reguli in design vorbim mereu, insa pentru azi vreau sa oferim acele sfaturi valabile indiferent de stilul ales sau amenajarea existenta.


Deschide Galeria

Pentru casele cu copii mici sau animale de companie, cum ar fi cainii, va recomand sa nu folositi covoare si tapiterii albe pentru simplul motiv ca acest lucru ar presupune sa fiti intr-o continua curatenie. E mai bine sa incercati variante in culori rezistente la murdarie si eventual suprafetele delicate sa le acoperiti pentru a le feri de micile accidente.

Calatoriile dumneavoastra pot fi surse de inspiratie pentru a decora locuinta; ganditi-va la un colaj foto cu cele mai frumoase amintiri pe care sa le expuneti pe un perete.

Pentru un spatiu mic, alegeti o culoare intensa pentru a obtine un efect dramatic asupra decorului. nu o folositi insa in intreaga camera pentru ca altfel incaperea va parea si mai mica si va da un sentiment de claustrofobie. Cel mai bine se poate utiliza pe o suprafata mai mica, cum ar fi pe un perete in hol. Astfel, atentia este distrasa de la marimea spatiului, peretele accent fiind o buna idee pentru a crea o zona de interes.

Alegeti sa investiti intr-o piesa mare, de calitate care va contribui  la decorul unei camere. Un tablou valoros, o sculptura, un instrument muzical (pentru cei pasionati) oricare poate fi o idee de explorat.

Inainte sa va apucati de varuit peretii, incercati culorile pe esantioane suficient de mari incat sa va puteti face o parere despre cum se va potrivi respectiva nuanta in ansamblul camerei si daca e nevoie de un ton mai inchis sau mai deschis.

Aveti incredere in instinctele voastre: in special cand vine vorba de a decora o camera, stilul si personalitatea fiecaruia din noi trebuie sa-si spuna cuvantul in respectiva amenajare. In cele din urma vom locui in camera respectiva deci e important sa ne placa si sa ne simtim bine in ea. 

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...