Sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor mic

Realizarea decorului unei case sau a unui apartament este o misiune importanta. Fiecare camera are nevoie de atentie specifica in functie de destinatia ei. Dormitorul nu face exceptie. Insa ce ne facem cu spatiile mici si inguste? Ce solutii putem gasi astfel incat sa ne simtim bine in spatiul proaspat decorat? Va oferim mai departe cateva sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor mic.


Deschide Galeria

Cel mai important lucru atunci cand avem un dormitor mic este sa nu-l supraaglomeram cu mobilier si decoratiuni. Mergeti pe un design minimalist si aveti grija sa pastrati mereu lucrurile in ordine.

Alegeti o paleta simpla de culori, vesele; nu depasiti mai mult de trei culori. O nuanta neutra si doua culori mai accentuate vor crea armonia necesara dormitorului. Accentele de culori pot fi introduse printr-o draperie, cuvertura sau perne decorative. Pentru simetrie si coeziune puteti folosi acelasi tip de material.

Un truc la care poate nu v-ati gandit este acela de a adauga mai multe surse de lumina. Astfel pe langa cele doua lampi din dreptul patului puteti adauga si una sau doua corpuri de iluminat care sa atarne din tavan sau aplice fixate pe doi pereti paraleli. Oglinzile sunt si ele o solutie practica pentru a crea impresia unui spatiu mai mare. Se pot monta la usile dressingului.

Orice variante de depozitare care pot fi ascunse sunt binevenite; sertarele de sub pat sunt o solutie viabila. Pastrati proportiile si optati pentru un decor simplu. Orice lucru care nu va serveste nu ar trebui sa stea in dormitor! 

Sursa foto: decoist.com

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...