Sfaturi utile pentru cumpararea unui apartament

Iata ca a sosit si momentul acela in care te-ai hotarat sa iti cumperi un apartament. Ai facut planul, ai fost la banca si acum esti pregatit pentru vizionarile ofertelor. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont inainte de a lua decizia finala.


Deschide Galeria

Intai de toate, gandeste-te la zona sau zonele in care ti-ai dori sa locuiesti. Ia in calcul mai multe aspecte: apropierea de metrou, statii de autobuz, de centrele comerciale, de parc sau de zonele tale de interes. Chiar daca vei gasi un apartament potrivit, dar se afla intr-o zona care nu-ti place, gandeste-te bine daca esti pregatit sa faci un compromis.

Inspecteaza foarte bine apartamentul. In fond, locul pe care il vei alege, va fi pentru o perioada lunga, poate chiar o viata intreaga. Deci, fiecare aspect conteaza.

Ca si in cazul unui apartament de inchiriat, verifica daca instalatiile sanitare functioneaza, daca sunt urme de inundatii de la vecini sau orice alte forme de deteriorare ale peretilor. Poarta o discutie cu proprietarul actual pentru a afla daca exista potentiale lucruri care sa-ti produca neplaceri: vecini prea curiosi petrecareti sau galagiosi.

Cumpararea unui apartament presupune mai multe etape. De aceea, noi te sfatuim sa cauti suficient de mult pana cand vei fi sigur ca ai gasit ce iti doresti. Reviziteaza zona in care se afla potentialul apartament si pe perioada zilei sau a noptii in functie de momentul in care l-ai vizionat initial. Poti vedea astfel conditiile de trafic, nivelul de zgomot si cat de sigur este un cartier fata de altul. Verifica, de asemenea, daca exista si locuri de parcare suficiente sau daca exista posibilitatea de a cumpara sau inchiria un astfel de loc.

Incearca sa afli informatii despre vecini; e bine sa stii daca sunt genul celor care vin la tine la usa pentru cel mai mic zgomot sau care este media de varsta din imobilul respectiv.

Mult succes in cautarea apartamentului ideal! 

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...